Ο προπάτορας πασών των M (video)

Ο προπάτορας πασών των M (video)

Ο προπάτορας πασών των M (video)

Αυτό το αυτοκίνητο δημιούργησε το μύθο των γρήγορων M της BMW ώστε σήμερα κάθε σειρά να έχει και μια τέτοια έκδοση.

Ο μύθος των γρήγορων BMW με το σηματάκι M (Motorsport) ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 με την μετατροπή του μοντέλου E30 της σειράς 3 σε street legal αγωνιστικό. Αυτή δεν ήταν μια απόφαση του marketing, που πίστευε ότι η M3 δύσκολα θα έβρισκε τη θέση της στην αγορά λόγω της υψηλής τιμής, αλλά μια αναγκαία διαδικασία για να πάρει το πράσινο φως το αγωνιστικό μοντέλο για το γερμανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού. \

Οι αγωνιστικοί κανονισμοί απαιτούσαν την δημιουργία 5.000 αντιτύπων με προδιαγραφές δρόμου, τα οποία όχι μόνο έγιναν ανάρπαστα, αλλά έφτασαν, έως το τέλος της παραγωγής τους, στις 18.000 μονάδες. Η αρχική εκδοχή της  M3 του 1987 είχε τετρακύλινδρο κινητήρα με 2ΕΕΚ, χωρητικότητα 2,3 λίτρα και απέδιδε με ατμοσφαιρική τροφοδοσία 195 ίππους. Με την ολοκλήρωση της παραγωγής των πρώτων 5.000 μονάδων στη συνέχεια δημιουργήθηκε η M3 Sport Evolution με κινητήρα 2,5 κίτρων και ισχύ 238 ίππων.

Όσοι έχουν οδηγήσει την M3 έχουν να λένε για την εκπληκτική της επικοινωνία με τον οδηγό, που δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των υψηλών επιδόσεων, αλλά κυρίως του χαμηλού βάρους που δεν ξεπερνούσε τα 1.200 κιλά. Το video που θα δείτε στη συνέχεια αποτελεί ένα φόρο τιμής στο μοναδικό αυτοκίνητο και παρέχει όλες τις πληροφορίες μαζί με υπέροχα πλάνα των διάφορων εκδόσεων του μοντέλου και συνεντεύξεις με μηχανικούς που συνέβαλαν στην εξέλιξή του. 

The BMW M3 (E30) film. Everything about the first BMW M3 generation.

Best of internet