Έτοιμη για το Ντακάρ η Yamaha

Γιώργος Βαρίνος
Έτοιμη για το Ντακάρ η Yamaha
Η νέα Yamaha WR450F με αναβάτες τους Ροντρίγκεζ και Μποτούρι είναι πανέτοιμο να βρεθεί στην κορυφή του ράλι Ντακάρ που ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου 2016.

Μια εποχή έντονης σωματικής προετοιμασίας για τους αναβάτες και εκτεταμένης εξέλιξης για τους μηχανικούς έφτασε το τέλος της, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά ο μεγαλύτερος αγώνας αντοχής, το εμβληματικό ράλι Ντακάρ. Για 15 ημέρες και 9.319 χιλιάδων χιλιόμετρα στις πιο αφιλόξενες διαδρομές και καιρικές συνθήκες της Λατινικής Αμερικής, αναβάτες, οδηγοί και οχήματα θα πιεστούν στο όριό τους –και ακόμα παραπέρα. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι μηχανικοί της Yamaha και οι αναβάτες της WR450F έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να δημιουργήσουν την καλύτερη μοτοσικλέτα για το Ντακάρ που είχαν ποτέ. Έχοντας λοιπόν βελτιστοποιηθεί ως προς το βάρος και το σχεδιασμό, η WR450F Rally για το 2016 φαίνεται πολλά υποσχόμενη.

Η WR450F παράγει ισχυρή και γραμμική ροπή που δίνει εξαιρετική απόδοση σε συνδυασμό με ένα υψηλό επίπεδο ακρίβειας χειρισμών και χαμηλού βάρους. Ένα ειδικό σύστημα ψεκασμού καυσίμου εγγυάται το βέλτιστο επίπεδο της ισχύος του κινητήρα και δυναμική απόδοση. Η βελτιστοποίηση του βάρους της μοτοσυκλέτας ήταν ένας από τους κύριους λόγους εξέλιξης για το Ντακάρ. Όπως εξηγεί ο αγωνιστικός διευθυντής Χοσέ Λελουάρ. «Όσο πιο ελαφριά είναι η μοτοσικλέτα τόσο πιο γρήγορα θα πάει, τόσο πιο εύκολα θα την οδηγούν οι αναβάτες και τόσο λιγότερο θα κουράζονται, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτή τη μορφή των αγώνων».

Ο λεπτός σχεδιασμός της WR450F κάνει τη διαφορά για τους αναβάτες επιτρέποντάς τους μεγαλύτερη ευελιξία. Η βελτιωμένη αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας είναι επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την αύξηση της ταχύτητας στις ειδικές διαδρομές.

Ο Πορτογάλος Ροντρίγκεζ επέστρεψε το 2015 στην αγωνιστική ομάδα της Yamaha, για ένα νέο ξεκίνημα με μια μοτοσικλέτα που ταιριάζει απόλυτα στις προτιμήσεις του. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχω για δέκατη φορά στο Ντακάρ με τη Yamaha. Έχουμε ήδη κάνει σπουδαία αποτελέσματα μαζί το 2012 και το 2013 και είμαι βέβαιος για το 2016 με τη νέα WR450F. Με τον team mate μου, Αλεσάντρο Μποτούρι και τους μηχανικούς της Yamaha έχουμε εξετάσει όλες τις πτυχές της μοτοσικλέτας και είμαστε σε ετοιμότητα για το Dakar. Είχα πολύ καλά αποτελέσματα με την WR450F Rally κατά τη διάρκεια της σεζόν και νιώθω 100% έτοιμος για το Ντακάρ», δήλωσε ο Πορτογάλος άσσος.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 2 Γενάρη με την τελετή εκκίνησης στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και θα ολοκληρωθεί στις 16 του ίδιου μήνα. Η πρώτη ειδική διαδρομή θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!