Σέρβικα μοντέλα από το Βελιγράδι! (pics)

Σέρβικα μοντέλα από το Βελιγράδι! (pics)

Σέρβικα μοντέλα από το Βελιγράδι! (pics)

Η σέρβικη Aqos έρχεται με…φόρα, καθώς ετοιμάζει μία γκάμα επτά νέων μοντέλων, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα τους θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2016 στο Σαλόνι της Γενεύης.

Μία νέα μάρκα αυτοκινήτων από το Βελιγράδι φιλοδοξεί να κόψει μερίδιο από τις γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες. Πίσω από το όνομα Aqos βρίσκεται ο αρχισχεδιαστής Σάσα Μίλοβαν, που έχει συνεργαστεί με διάφορους αυτοκινητοκατασκευαστές σε όλον τον κόσμο και έχει σχεδιάσει ήδη πολλά μοντέλα. Η ομάδα της Aqos απαρτίζεται από ειδικούς από διάφορες χώρες της Ευρώπης και υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τα τμήματα Τεχνολογίας και Μεταλλουργίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Στόχος της σέρβικης εταιρείας είναι να δημιουργήσει μοντέλα, που θα πείθουν με τις προδιαγραφές τους και όχι με προωθητικές καμπάνιες. Το ντιζάιν τους θα ακολουθεί τους πιο μοντέρνους κανόνες της αεροδυναμικής και της εργονομίας, ενώ ξεχωρίζει με την αυθεντικότητά του και δεν μιμείται προϊόντα ανταγωνιστικών εταιρειών. Μία πρώτη γεύση της Aqos θα πάρουμε ήδη από το περίπτερο της εταιρείας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την άνοιξη του 2016.

Σύμφωνα με τους Σέρβους, βρίσκεται στα σκαριά μία γκάμα επτά μοντέλων που θα καλύπτουν ισάριθμες διαφορετικές κατηγορίες. Το Aqos Javier είναι το δυνατότερο από όλα με 505 ίππους ισχύ, το Aqos 25 προορίζεται για την πόλη και ζυγίζει μόνον 940 κιλά, το Fastback Coupe είναι ένα σπορ κουπέ 370 ίππων και το απλό Fastback ένα τετράθυρο σπορ σεντάν στα πρότυπα της Porsche Panamera. Στους φίλους των SUV απευθύνεται το Peja 4XL Off Road, το Vale 45 είναι κόμπακτ και γρήγορο χάρη στα 180 άλογά του, ενώ το δυναμικό Zulu 60 εφοδιάζεται με μοτέρ 270 ίππων.

aqos1.jpg

To Aqos Javier εφοδιάζεται με V10 κινητήρα 505 ίππων.

aqos2.jpg

Το Αqos 25 είναι ένα μικρό μοντέλο 95 ίππων με μόλις 940 κιλά βάρος.

aqos3.jpg

Το Fastback Coupe συνδυάζει 370 ίππους με 1.700 κιλά βάρος.

aqos4.jpg

Το τετράθυρο Fastback ακολουθεί τη συνταγή της Porsche Panamera.

aqos5.jpg

To Peja 4XL Off Road προορίζεται για την κατηγορία των lifestyle SUV.

aqos6.jpg

Το Vale 45 είναι ένα κόμπακτ σπορ μοντέλο 180 ίππων και 1.050 κιλών.

aqos7.jpg

Για το αεροδυναμικό Zulu 60 προβλέπεται ένας V6 κινητήρας 270 ίππων.

Best of internet