Η Ford πρωταθλήτρια στις πατέντες

Η Ford πρωταθλήτρια στις πατέντες

Η αμερικανική μάρκα είναι η εταιρεία με τις περισσότερες αιτήσεις ευρεσιτεχνίας το 2015, καθώς ζήτησε να κατοχυρώσει πάνω από 5.900 νέες πατέντες της.

Η Ford πρωταθλήτρια στις πατέντες

Πάνω από 5.900 αιτήσεις κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας κατέθεσε η Ford μέσα στο 2015. Το συγκεκριμένο νούμερο αντιστοιχεί σε αύξηση 36% σε σχέση με το 2014, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι 275 αιτήσεις αφορούν την εξέλιξη της τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού των υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων EcoBoost.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε η Ford τη στρατηγική συνεργασία της με τη Google στον τομέα εξέλιξης και κατασκευής αυτόνομων οχημάτων. Έτσι αναμένεται ότι θα συνεχίσει να καταθέτει και τα επόμενα χρόνια χιλιάδες πατέντες στα αρμόδια γραφεία κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τους.

Οι περισσότερες ευρεσιτεχνίες της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προέρχονται από το Κέντρο Καινοτομίας, που εγκαινίασε η Ford τον Ιανουάριο του 2015 στο Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας και ειδικεύεται στην ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Πρόκειται για έναν τομέα, όπου επικεντρώνει πλέον η Ford την έρευνά της, καθώς με τα συγκεκριμένα συστήματα αναμένεται, ότι θα αλλάξει ριζικά το τοπίο της αυτοκίνησης.

Best of internet