Πώς διαβάζουν τα αυτόνομα ΙΧ τον δρόμο; (video)

Πώς διαβάζουν τα αυτόνομα ΙΧ τον δρόμο; (video)

Ένα καταπληκτικό βίντεο λύνει το μεγάλο μυστήριο της αυτόνομης οδήγησης, καθώς εξηγεί, πώς «βλέπουν» τα ρομποτικά μοντέλα όλες τις λεπτομέρειες του περιβάλλοντος και καταγράφουν τα εμπόδια στη διαδρομή τους!

Πώς διαβάζουν τα αυτόνομα ΙΧ τον δρόμο; (video)

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα μπορεί να μην βλέπουν τον κόσμο όπως εμείς, γνωρίζουν όμως ακριβώς τι συμβαίνει γύρω τους. Σίγουρα η μορφή των εικόνων που προσλαμβάνουν, δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες, όπως τις καταγράφουν τα ανθρώπινα μάτια. Ειδικοί επιστήμονες δημιούργησαν ωστόσο ένα καταπληκτικό βίντεο, όπου «μεταφράζεται» το ίδιο σημείο με δύο διαφορετικούς τρόπους. Τη μία φορά προβάλλεται η εικόνα, όπως την αντιλαμβάνονται τα μάτια μας και τη δεύτερη φορά εμφανίζεται ένας καμβάς χρωμάτων σύμφωνα με την τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων.

Ωστόσο αυτός ο πίνακας αφηρημένης ζωγραφικής είναι πολύ σημαντικός, γιατί τα διαφορετικά χρώματα στην εικόνα μεταφράζονται από το αυτόνομο όχημα και σε διαφορετικά αντικείμενα προς αποφυγή. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, τι υπάρχει στον δρόμο του και κινείται ανάλογα. Μάλιστα, τα σύγχρονα συστήματα αυτόνομης οδήγησης είναι σε θέση να διακρίνουν τα πάντα, ακόμη και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως χιόνι ή έντονη βροχόπτωση. Ουσιαστικά λοιπόν, δείχνουν απολύτως ασφαλή και βάζουν υποθήκη για τη μαζική χρήση τους στο μέλλον. Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από γνωστά σημεία και αξιοθέατα και θα καταλάβετε, τι εννοούμε!

How a driverless car sees the world: Road Scene Segmentation

Best of internet