WRC: Το άνετο τρίτο πρωτάθλημα του Οζιέ!

Νίκος Τσιώκος
WRC: Το άνετο τρίτο πρωτάθλημα του Οζιέ!
Το 2015 δεν έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις για το WRC. Πιο χαλαρά... πεθαίνεις, σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάκτηση του τρίτου τίτλου της καριέρας του Σεμπαστιάν Οζιέ. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο... υποβρύχιος Τανάκ στο Μεξικό.

Κάποτε περιμέναμε πώς και πώς να δούμε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στη χώρα μας, καθώς στο καλεντάρι υπήρχε το... δικό μας Ακρόπολις. Ωστόσο, αυτό δεν υπάρχει, πλέον, (είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι) και το ενδιαφέρον δεν έχει χαθεί μόνο από εμάς, αλλά και γενικά από τους φαν του WRC.

Άλλωστε το 2015 δεν είχε και κάτι το σπουδαίο για το εν λόγω σπορ με διάφορα συμβάντα να κλέβουν την... παράσταση. Μερικά από αυτά ήταν το... υποβρύχιο του Οτ Τανάκ στο Ράλι Μεξικού, όπου το Ford Fiesta RS του βυθίστηκε ολόκληρο, αφού ο Εσθονός βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε σε λίμνη.

Ευτυχώς, τόσο ο ίδιος όσο και ο συνοδηγός του κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο πριν αυτό μετατραπεί σε... υποβρύχιο! Στα αξιοσημείωτα είναι και η φωτιά στην Πορτογαλία, τη στιγμή που οι Κρις Μικ, Χέιντεν Πάντον έγραψαν ιστορία.

Ο πρώτος πανηγύρισε την παρθενική του νίκη της καριέρας του στην Αργεντινή, που ήταν και η πρώτη της Citroen μετά από 1 χρόνο και 8 μήνες, ενώ ο δεύτερος έγινε ο πρώτος Νεοζηλανδός που τέθηκε επικεφαλής έστω σε μία ειδική διαδρομή του WRC μακριά από το... σπίτι του. Στα του τίτλου, ο Σεμπαστιάν Οζιέ το κατέκτησε πιο χαλαρά από ποτέ με οχτώ νίκες στη σεζόν.

Μάλιστα, το εξασφάλισε τρεις αγώνες πριν το φινάλε της σεζόν στην Ουαλία. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στον τελευταίο αγώνα δεν πανηγύρισε κανείς και όλοι μαζί, οδηγοί, συνοδηγοί, μηχανικοί, κόσμος, έγιναν ένα για να κρατήσουν ένα λεπτό σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Παρισιού από τις τροκροματικές ενέργειες.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη συνέβη σε κάθε αγώνα του 2015 στο WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!