Το τρίτο του Χάμιλτον, τα... μαχαίρια και η επιστροφή της Ferrari!

Νίκος Τσιώκος
Το τρίτο του Χάμιλτον, τα... μαχαίρια και η επιστροφή της Ferrari!
Το 2015 στη Formula1 επεφύλλασσε τον τρίτο τίτλο του Λιούις Χάμιλτον, τη στιγμή που στη Mercedes βγήκαν τα... μαχαίρια και είχαμε τη μεγάλη επιστροφή της Ferrari.

Πολλά και... διάφορα συνέβησαν μέσα στο 2015 στη Formula1. Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του, η Mercedes το δεύτερο πρωτάθλημα στους κατασκευαστές, ωστόσο στα «ασημί βέλη» δεν ήταν όλα ρόδινα! Δεν ήταν λίγες οι φορές που... βγήκαν τα μαχαίρια, με τις σχέσεις μεταξύ Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ να μην είναι και οι καλύτερες δυνατές. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα ένα-ένα.

Σαφής κυριαρχία

Εξ' αρχής η ομάδα του Μπράκλεϊ έδειξε ότι δύσκολα θα έχει αντίπαλο για μία ακόμα χρονιά. Κάτι που αποδείχτηκε στην πράξη, με τον Χάμιλτον να πανηγυρίζει 10 νίκες και 11 pole position και τον Ρόσμπεργκ να έχει 6 και 7, αντίστοιχα.

Μάλιστα, κατέρριψε το δικό της ρεκόρ στους τερματισμούς «1-2», αφού ξεπέρασε τους 11 που μέτρησε η ίδια πέρυσι και έφτασε τους 12. Κάπως έτσι, κατέκτησε άνετα το δεύτερο πρωτάθλημα στους κατασκευαστές. Μάλιστα, η διαφορά από τη Ferrari ήταν χαοτική, αφού η Mercedes τελείωσε με 703 βαθμούς και η Scuderia με 428.

Όλα αυτά, ενώ ο Χάμιλτον πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του και έγινε ο πρώτος Βρετανός στην ιστορία του σπορ που πέτυχε το... back to back, με το αξιοσημείωτο να είναι ότι έβαψε τα μαλλιά του ξανθά.

Η επιστροφή της Ferrari

Όσον αφορά την ομάδα του Μαρανέλο, έψαχνε την επιστροφή της, αρχικά σε επίπεδο ανταγωνισμού. Το «αλογάκι» είχε θέσει ως στόχο δύο με τρεις νίκες μέσα στη σεζόν και τελικά ήρθαν οι τρεις σε Μαλαισία, Ουγγαρία και Σιγκαπούρη, όλες με τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Φυσικά, στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή, όμως τα βήματα πρέπει να γίνουν ένα-ένα και το πρώτο έγινε το 2015. Γεγονός που... άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων της Ferrari για να βάλουν ψηλά τον πήχη ενόψει 2016, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι θα παρουσιαστεί βελτιωμένη τη νέα χρονιά.

Ο εκπληκτικός Φερστάπεν

Από εκεί και πέρα, κάτι που μπορεί να κρατήσει κανείς από το 2015 είναι η εκπληκτική παρθενική σεζόν στη Formula1 του Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός, που είναι γιος του Γιος Φερστάπεν, μπήκε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πριν καν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, έγινε ο νεότερος σε ηλικία πιλότος που συμμετέχει σε Γκραν Πρι και που τερματίζει εντός των βαθμών, έκλεψε τις εντυπώσεις και εκτός από τσαγανό και ταλέντο έδειξε πως έχει λαμπρό μέλλον, εφόσον συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Ο θάνατος του Μπιανκί

Τέλος, στις χειρότερες στιγμές μαζί με πολλά ατυχήματα συμπεριλαμβάνεται και ο θάνατος του Ζουλς Μπιανκί. Ο Γάλλος ήταν σε κώμα από τον Οκτώβριο του 2014, όταν είχε το σοβαρό ατύχημα στη Σουζούκα, και τον περασμένο Ιούλιο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 25 ετών. Γεγονός που φόρτισε συναισθηματικά την ατμόσφαιρα στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας.

Δείτε αναλυτικά εδώ τι συνέβη σε κάθε αγώνα του 2015.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!