Supercars στο νερό

Γιώργος Βαρίνος
Supercars στο νερό
Δεν πρόκειται για θαύμα αλλά για την ευφυή ιδέα ενός εμπόρου μεταχειρισμένων υπέρ –αυτοκινήτων στη Βρετανία να εκθέτει τα προς πώληση μοντέλα.

Ο πιο εξειδικευμένος έμπορος μεταχειρισμένων υπέρ-αυτοκινήτων στη Βρετανία, ο Τόμ Χάρτλεϊ, κατασκεύασε μια εξέδρα κάτω από το νερό της λίμνης που περιβάλλει την κανονική έκθεσή του, ώστε να εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο τους πλούσιους και διάσημους πελάτες του, τοποθετώντας εκεί τα πιο χλιδάτα και ακριβά μοντέλα του.

Πραγματικά πρωτότυπη η ιδέα του, που του κόστισε περίπου 300.000 για την κατασκευή της. Αν αυτό το ποσό σας φαίνεται υπερβολικό μην ανησυχείτε. Ο Χάρτλεϊ είναι εκατομμυριούχος από τα… 18 χρόνια του, καθώς πουλάει τα ακριβότερα και σπανιότερα, κλασικά και σύγχρονα, supercars παγκοσμίως. Μάλιστα οι πελάτες του απολαμβάνουν, όταν έρχονται από μακριά, φιλοξενία πέντε αστέρων, προσφορά του… καταστήματος, με μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο με Rolls Royce, διαμονή σε σουίτα με υπηρεσίες μασάζ και κινηματογράφου και φυσικά γεύμα και δείπνο σε κορυφαία εστιατόρια.

Αντίθετα από ότι συμβαίνει στη χώρα μας, το είδος των αυτοκινήτων που πουλά ο Χάρτλεϊ γνωρίζει μεγάλη ζήτηση. Όπως ο ίδιος δηλώνει, με την κρίση του 2008 οι πλούσιοι του πλανήτη σκέφτηκαν ότι οι τεράστιες καταθέσεις τους δεν είναι πουθενά εξασφαλισμένες και βάλθηκαν να κάνουν το χρήμα τους χειροπιαστά αντικείμενα. Μέσα σε αυτά φυσικά περιλαμβάνονται και τα supercars, σύγχρονα και vintage, των οποίων οι τιμές εκτοξεύτηκαν λόγω της μεγάλης ζήτησης, μαζί με τα κέρδη του Χάρτλεϊ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, όπως αναφέρει ο ίδιος στο δημοσιογράφο του βρετανικού autocar που πραγματοποίησε το ρεπορτάζ, η μοναδική διαθέσιμη μεταχειρισμένη LaFerrari που πούλησε πρόσφατα και κόστισε 1,3 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από όσα έδωσε για να την αγοράσει καινούρια ο αρχικός κάτοχός της. Με τέτοιους τζίρους, το επόμενο βήμα του κυρίου Χάρτλεϊ θα είναι να εκθέτει τα αυτοκίνητά του στον… αέρα.

Image credit: autocar

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!