Εκτός κορυφαίας κατηγορίας στο WEC η Nissan

Γιώργος Βαρίνος
Εκτός κορυφαίας κατηγορίας στο WEC η Nissan
Αποσύρεται από την κορυφαία κατηγορία LMP1 του WEC η Nissan, καθώς το πρωτότυπο GT-R LM Nismo δεν απέδωσε ποτέ τα αναμενόμενα.

Με ανακοίνωσή της χθες η Nissan γνωστοποίησε την αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (WEC) για το 2016. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής επέστρεψε φέτος για πρώτη φορά από το 1999 στην κορυφαία κατηγορία LMP1 με το GT-R LM Nismo, ωστόσο παρά την προσπάθεια και το πρωτοποριακό πρωτότυπο μοντέλο η απόδοση ήταν πολύ κατώτερη από την αναμενόμενη.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε εγγραφεί για την πλήρη σεζόν του WEC, η Nissan επέλεξε να αποχωρήσει από τους δύο πρώτους γύρους, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για τον 24ωρο αγώνα στο Λε Μαν, μέχρι σήμερα μοναδικό στον οποίο το αυτοκίνητο έχει εμφανιστεί. Μόνη από τους διεκδικητές του τίτλου χωρίς υβριδικό σύστημα κίνησης η Nissan, ήταν σημαντικά πιο αργή στα δοκιμαστικά και τελικά επέλεξε να μην συνεχίσει την εξέλιξη του πρωτότυπου αγωνιστικού της.

Παράλληλα, ο εμπνευστής του φιλόδοξου σχεδίου της συμμετοχής της Nissan στην κορυφαία κατηγορία του WEC, o Ντάρεν Κοξ, δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εταιρεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nissan παρά την αποχώρησή της από την κατηγορία LMP1, θα συνεχίσει κανονικά την εμπλοκή στις υπόλοιπες κατηγορίας αγώνων αντοχής, καθώς αυτοί βρίσκονται στο DNA της μάρκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!