Τo φτηνότερο SUV στον κόσμο (video)

Τo φτηνότερο SUV στον κόσμο (video)

Τo φτηνότερο SUV στον κόσμο (video)

Πάνω από 72.000 Renault Kwid έχουν πουληθεί σε δύο μήνες στην Ινδία, καθώς το μικρό SUV κοστίζει από 3.500 ευρώ και διαθέτει μοντέρνο ντιζάιν και οικονομικά μοτέρ!

Ούτε η ίδια η Renault δεν περίμενε τέτοια επιτυχία με το Kwid. Το μικρό SUV με μήκος μόνον 3,68 μ. σπάει ταμεία στην Ινδία, όπου διατίθεται με τιμές εκκίνησης από 3.500 ευρώ, φαίνεται όμως σαν να κοστίζει πολύ περισσότερα χρήματα. Οι σχεδιαστές της Renault δημιούργησαν ένα μοντέλο με πολλά στοιχεία από Crossover, καθώς απέχει αρκετά από το έδαφος και διακρίνεται για την αντοχή του στις κακουχίες των κακοφτιαγμένων ινδικών δρόμων.

Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, καθώς μέσα στο λιλιπούτειο πεντάθυρο αμάξωμα βολεύονται έως και πέντε επιβάτες, στη διάθεση των οποίων υπάρχει και ένας αρκετά πλούσιος εξοπλισμός. Εννοείται, ότι η βασική έκδοση είναι σπαρτιάτικη, περιλαμβάνει ωστόσο προσκέφαλα για όλες τις θέσεις, τηλεχειριζόμενες κλειδαριές και ηλεκτρικά παράθυρα, ενώ ο προαιρετικός εξοπλισμός προβλέπεται μεταξύ άλλων ακόμη και οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και το GPS.
Η λογική των Γάλλων ήταν να προσφέρουν ένα μοντέλο με ελκυστικό ντιζάιν, σε προσιτές τιμές, αλλά και αποδεκτά στάνταρ, ώστε να αποφύγουν το φιάσκο του Tata Nano, που βασίζεται μόνον στη φτηνή τιμή του και απογοητεύει στους υπόλοιπους τομείς.

Προς το παρόν διατίθεται το Kwid μόνον με έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 800 κ.εκ. και 54 ίππους, που διακρίνεται κυρίως για την οικονομική του κατανάλωση. Στο μέλλον θα ακολουθήσουν πάντως και άλλες δυνατότερες εκδοχές, αφού η τεράστια επιτυχία του μοντέρνου SUV ανοίγει νέες προοπτικές στην εξέλιξή του.

Η Renault είχε ξεκινήσει με την προοπτική να χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του Kwid κυρίως μηχανικά μέρη της θυγατρικής της Dacia, άλλαξε όμως στην πορεία τα σχέδιά της, βλέποντας ότι έτσι θα αυξανόταν πολύ η τελική τιμή του μοντέλου της. Έτσι κατέληξε μετά από ενάμιση χρόνο σκληρών διαπραγματεύσεων στη λύση των ντόπιων προμηθευτών, με αποτέλεσμα να προέρχεται το 98% των μερών του SUV της από ινδικές εταιρείες.

Πάντως φαίνεται απίθανο, να δούμε το επιτυχημένο μοντέλο και στην Ευρώπη. Σε μία τέτοια περίπτωση θα χρειάζονταν δαπανηρές προσαρμογές και αναβαθμίσεις του αμαξώματος και των μηχανικών μερών, ώστε να καλύπτουν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Επίσης, για τον συγκεκριμένο ρόλο έχει επιλεχθεί από τον όμιλο Renault/Nissan στην Ευρώπη η θυγατρική Dacia, που αποτελεί τα τελευταία χρόνια τη μάρκα με τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων σε ετήσια βάση.

Best of internet