Νέο και ασφαλές Ford Ranger (video)

Γιώργος Βαρίνος
Νέο και ασφαλές Ford Ranger (video)
Το νέο Ford Ranger που λανσάρεται στις αρχές του 2016 στη χώρα μας παραμένει το μοναδικό pickup που προσφέρει ασφάλεια 5 αστέρων.

Ανανεωμένη εμφάνιση, κινητήρες που μειώνουν την κατανάλωση έως 17%, και κορυφαία συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νέο Ford Ranger. Παράλληλα, το Ranger παραμένει το μοναδικό pickup που έχει αξιολογηθεί με την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων, από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης της ασφάλειας EuroNCAP.

Το νέο Ford Range rδιαθέτει ένα πλήθος τεχνολογιών ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού όπως η προειδοποίηση και υποβοήθηση απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keeping Alert και Lane Keeping Aid), το προσαρμοζόμενο σύστημα διατήρησης ταχύτητας (Adaptive Cruise Control) με προειδοποίηση σύγκρουσης (Forward Alert), το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων (Traffic Sign Recognition), αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω (Front & Rear Park Assist) και κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera). Το σύστημα δυναμικού ελέγχου ESC συμπληρώνεται με Rollover Mitigation που μετριάζει το ενδεχόμενο ανατροπής και Trailer Sway Control που ελέγχει την τάση αποσταθεροποίησης του τρέιλερ. Άλλες τεχνολογίες του νέου Ford Ranger είναι το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Launch Assist), ο έλεγχος κατάβασης (Hill Descent Control), ο δυναμικός έλεγχος φορτίου (Adaptive Load Control), και η υποβοήθηση πέδησης (Emergency Brake Assistance).

Στην κορυφή της γκάμας των κινητήρων βρίσκουμε τον πεντακύλινδρο diesel 3.2 TDCi που διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων και αποδίδει 200 ίππους και ροπή 470 Nm. Το Ranger διατίθεται επίσης σε εκδόσεις 130 και 160 ίππων με τον τετρακύλινδρο diesel 2.2 TDCi, είναι δηλαδή κατά 5 και 10 ίππους αντίστοιχα ισχυρότερο σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο.

Το Ford Ranger εξοπλίζεται με σύστημα start-stop, που σε συνδυασμό με τις πιο μακριές σχέσεις μετάδοσης των κιβωτίων, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης. Για τη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς υπάρχουν τρία μηχανικά διαφορικά, ενδιάμεσο κιβώτιο υπό – πολλαπλασιασμού (κοντό) και ηλεκτρονικό σύστημα «μπλοκέ» που επενεργεί στους πίσω τροχούς. Η επιλογή της μετάδοσης γίνεται από ένα διακόπτη στο ταμπλό. Με απόσταση από το έδαφος 23 εκατοστά, ικανότητα περάσματος από νερό ύψους 80 εκατοστών, ωφέλιμο φορτίο 1 τόνου και δυνατότητα ρυμούλκησης έως 3,5 τόνους, το Ranger είναι ένα πραγματικό εργαλείο εκτός δρόμου, αλλά με πολυτέλεια, άνεση και ασφάλεια επιβατικού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!