Η BMW M4 GTS στο Ring (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η BMW M4 GTS στο Ring (video)
Η BMW M4 GTS δεν έχει επιδόσεις supercar μόνο στα «χαρτιά» αλλά και στην πίστα. Το απέδειξε με χρόνο γύρου στo Νίρμπουργκρινγκ 7:27:88.

Στην παρουσίαση της BMW M4 GTS τον Οκτώβριο του 2015 αναφέραμε ότι η συλλεκτική (μόλις 700 κατασκευάστηκαν) έκδοση της M4 έχει στα χαρτιά επιδόσεις supercar. Πλέον το απέδειξε και στην πίστα, καθώς ο τεχνικός της M engineering Γιόεργκ Βάιτινγκερ πραγματοποίησε τον εντυπωσιακό χρόνο των 7 λεπτών, 27 δευτερολέπτων και 88 εκατοστών στην ιστορική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία. Σύμφωνα με την επίσημη λίστα των καλύτερων χρόνων γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής, αυτός της BMW M4 GTS ξεπερνά αυτοκίνητα σαν την Porsche 911 Turbo του 2012, το Audi R8 GT του 2010 και την Mercedes SLS AMG του 2012.

Η M4 GTS βασίζεται στο κουπέ αμάξωμα της σειράς 4 το οποίο έχουν γίνει εκτεταμένες παρεμβάσεις για μείωση του βάρους στα 1.510 κιλά, μέσω της χρήσης CFRP (συνθετικών υλικών με ενίσχυση ινών άνθρακα) σε καπό, οροφή και κάλυμμα χώρου αποσκευών, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί ίνες άνθρακα για τη στήριξη του ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τα καθίσματα.

Ο εξακύλινδρος τρίλιτρος εν σειρά κινητήρας των M4 απέκτησε ψεκασμό νερού, 500 ίππους (από 430) και ροπή 600 Nm. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων M-DCT ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς διάστασης 20 ιντσών (εμπρός 19’’). Από την παρουσίαση του μοντέλου τον Οκτώβριο η BMW είχε ανακοινώσει τον εξαιρετικό χρόνο του αυτοκινήτου στην πίστα, ενώ πλέον έδωσε και στη δημοσιότητα το σχετικό video που μπορείτε να απολαύσετε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!