BMW 9 το 2020

Γιώργος Βαρίνος
BMW 9 το 2020
Τα πλάνα επέκτασης της γκάμας της BMW δεν αφήνουν ανέγγιχτο το άνω άκρο της, καθώς ένα πιο πολυτελές μοντέλο από τη σημερινή σειρά 7 είναι στα σχέδια.

Με στόχο να καλύψει κάθε κενό στην αγορά των μοντέλων κύρους, η BMW έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια πολύ επιθετική πολιτική παρουσίασης νέων μοντέλων. Οι εκδόσεις GT των σειρών 3 και 5, η σειρά 4 μαζί με τις εκδόσεις GranCoupe, η σειρά 2 μαζί με τις πολυμορφικές Active Tourer, η νέα μάρκα i και φυσικά η νέα γκάμα μοντέλων της Mini δεν αφήνουν κανένα σχεδόν κενό στην συμπαγή, μικρή – μεσαία και μεσαία κατηγορία.

Έως το 2020 ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ούτε η κορυφή της γκάμας της BMW θα μείνει ανέγγιχτη, καθώς ήδη προλειάνθηκε το έδαφος, με την παρουσίαση του πρωτότυπου Vision Future Luxury Concept των εικόνων, μιας κορυφαία πρότασης από την BMW που θα μπαίνει στα χωράφια πολυτέλειας, κύρους και ποιότητας της Rolls Royce.

Η πιο πιθανή ονομασία του νέου μοντέλου είναι 9 Series και φυσικά θα βασίζεται στο αμάξωμα της σειράς 7, που στη νέα της γενιά είναι ιδιαίτερα προηγμένο τεχνολογικά, με εκτεταμένη χρήση ινών άνθρακα και αλουμινίου στην κατασκευή του για μείωση του βάρους. Η σειρά 9 θα χαρακτηρίζεται από χυτές γραμμές σε σχήμα coupe και η έμφαση θα δίνεται στην πολυτέλεια και όχι στους χώρους. Οι βασικές εκδόσεις του μοντέλου θα είναι υβριδικές, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση που θα βασίζεται στην επόμενη γενιά της μάρκας i.

Το μοντέλο θα διαθέτει επίσης την επόμενη γενιά συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης με χαρακτηριστικά αυτόνομης λειτουργίας του αυτοκινήτου και φυσικά τη δυνατότητα αναβάθμισής τους σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!