Έρχεται και Ford Fiesta RS

Έρχεται και Ford Fiesta RS

Έρχεται και Ford Fiesta RS

Με τη φόρα των 12 νέων σπορ μοντέλων που έχει ανακοινώσει η Ford Performance, η έκδοση RS του Fiesta πρέπει να θεωρείται βέβαιη για το 2017.

Στην επέτειο των 40 χρόνων του Fiesta η Ford θα παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση του μοντέλου, την RS. Η εκφρασμένη προοπτική της αμερικανικής εταιρείας να παρουσιάσει 12 νέα σπορ μοντέλα στα επόμενα χρόνια και να αλλάξει την εικόνα της από αυτή ενός συντηρητικού σε αυτή ενός δυναμικού κατασκευαστή, είναι βέβαιο πως δεν θα αφήσει εκτός νυμφώνα το πετυχημένο μικρό μοντέλο της.

Το νέο Fiesta RS θα κάνει την εμφάνισή του πιθανότατα στη διεθνή έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβρη του 2016 ως μοντέλο 2017 και θα διαθέτει ένα σύνολο αεροδυναμικών βοηθημάτων περίπου ίδιο με αυτό του Focus RS. Παράλληλα ο κινητήρας Ecoboost των 1.6 λίτρων που σήμερα αποδίδει στην έκδοση ST 197 ίππους, θα φτάσει πιθανότατα στους 250 ξεπερνώντας σε ισχύ όλα τα γρήγορα μικρά της κατηγορίας B. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ η έκδοση RS θα σηματοδοτήσει και το τέλος της σημερινής γενιάς του μοντέλου, που παρουσιάστηκε το 2008, δέχτηκε ένα facelift το 2013 και του χρόνου αναμένεται να κλείσει τον κύκλο του.

Με δεδομένη την εξαιρετική απόδοση του σημερινού ST, το RS σίγουρα θα διεκδικήσει το στέμμα του πιο γρήγορου μικρού hatchback, το οποίο σήμερα κατέχει το Clio RS Trophy 220. 

Best of internet