Ολοκληρώθηκε η αγορά της Lotus από τη Renault

Ολοκληρώθηκε η αγορά της Lotus από τη Renault

Η Renault επιστρέφει και με τη... βούλα στη Formula1 με ιδιόκτητη ομάδα, αφού ολοκληρώθηκε η αγορά των μετοχών από τη Lotus.

Ολοκληρώθηκε η αγορά της Lotus από τη Renault

Τέλος και τυπικά έλαβε η επιστροφή της Renault στη Formula1 με ιδιόκτητη ομάδα. Όπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία, ολοκληρώθηκε η αγορά των μετοχών της Lotus για να έχουμε το... comeback μετά από έξι χρόνια ως κατασκευαστής κινητήρων.

«Την Παρασκευή 18 Δεκεμρίου 2015 ολοκληρώθηκε επίσημα και πετυχημένα η απόκτηση των μετοχών της Lotus F1 από τη Renault. Το νέο όνομα, η δομή, οι συνεργάτες και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης που θα γίνει στο Παρίσι τον Φεβρουάριο.

Έχουμε νέους διευθυντές, με τον Ζερόμ Στολ ως πρόεδρο και τον Σιρίλ Αμπιτεμπούλ ως διεθύνοντα σύμβουλο. Μετά την υπογραφή της επιστολής προθέσεων από το Groupe Renault και τη Gravity Motorsport S.a.rl στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, οι πλευρές μπήκαν σε μία ποικιλία συμφωνιών στις 3 Δεκεμβρίου 2015. Από τότε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δούλεψαν αδυσώπητα για να συμμορφωθούν με όλες τις υποχρεώσεις.

Οι τεχνικές ομάδες κάνουν καλή πρόοδο για να έχουμε έτοιμο το μονοθέσιο του 2016 για τις δοκιμές στη Βαρκελώνη στο τέλος του Φεβρουαρίου», ανέφερε η ανακοίνωση της Renault. Έτσι, μετά από μήνες αβεβαιότητας και διαπραγματεύσεων, θα έχουμε ξανά την ομάδα που κατέκτησε δύο τίτλους το 2005 και το 2006, με τη βάση να μένει στο Ενστόουν.

Best of internet