Πέντε κορυφαίες Ferrari στην πίστα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πέντε κορυφαίες Ferrari στην πίστα (video)
Ένας συλλέκτης που κατέχει τις πέντε κορυφαίες Ferrari –GTO, F40, F50, Enzo και LaFerrari- τις έβαλε και στην πίστα για να διαπιστώσει την εξέλιξη των ειδών.

Ο αμερικανός επιχειρηματίας Ντέιβιντ Λι, με καταγωγή από την Κίνα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους πολύτιμων λίθων και ρολογιών. Η επιχείρησή του αποδίδει εξαιρετικά και γι’ αυτό έκανε πραγματικότητα το πάθος της νιότης του, τη συλλογή Ferrari. Προσφάτως συναντήθηκε με έναν ακόμα εύρωστο youtuber και γνωστό για το πάθος του με τα supercars, τον Αλεχάντρο Σάλομον, για να δημιουργήσουν μια ενότητα από 3 video όπου φαίνεται η εξέλιξη των κορυφαίων μοντέλων της Ferrari από τη δεκαετία του 80 έως και σήμερα.

Πρώτο δείγμα η 288 GTO του 1984, που ήταν το πρώτο supercar της εποχής που έσπασε το φράγμα των 300 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας χάρη στους 400 ίππους του V8 κινητήρα των 2,8 λίτρων με τα δύο turbo. Δεύτερο η F40 του 1987 που και αυτή διέθετε V8 κινητήρα με απόδοση 478 ίππων και ήταν το πρώτο supercar μιας νέας εποχής με μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα και εκτεταμένη χρήση ινών άνθρακα και συνθετικών υλικών στην κατασκευή της.

Ακολουθεί χρονικά, το 1995, η F50 που υιοθετεί ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 4,7 λίτρων ο οποίος αποδίδει 520 ίππους. Το 2002 η Ferrari κάνει τομή παρουσιάζοντας την Enzo, που όχι μόνο υιοθετεί την τεχνολογία των μονοθέσιων της F1 αλλά και το σχήμα τους. Το εμπρός της μέρος είναι ένα εν πολλοίς καλυμμένο ρύγχος από F1 και φυσικά κλέβει τις καρδιές των απανταχού εραστών της αυτοκίνησης. Με βάρος μόλις 1.255 κιλά χάρη στο πλαίσιο από ίνες άνθρακα και ισχύ 660 ίππων από τον ατμοσφαιρικό V12 των 6.0 λίτρων σπάει τα χρονόμετρα με 3,2 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 355 χλμ./ώρα.

Το 2013 είναι πλέον η ώρα της LaFerrari, του πρώτου υβριδικού υπέρ – αυτοκινήτου της ιταλικής εταιρείας που και πάλι φέρνει την τεχνολογία της F1 στο δημόσιο δρόμο. Όπως θα δείτε και στο τρίτο video της σειράς, είναι σαφώς η πιο γρήγορη από όλες τις Ferrari του παρελθόντος, καθώς παρά τα 1.600 περίπου κιλά του βάρους της, ο V12 twin turbo κινητήρας της μαζί με τον ηλεκτρικό, αποδίδουν 963 ίππους που πραγματικά απογειώνουν το απίστευτο αυτό hypercar. Το ερώτημα πλέον είναι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!