Kodiak θα λέγεται το νέο Skoda SUV

Γιώργος Βαρίνος
Kodiak θα λέγεται το νέο Skoda SUV
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αναμενόμενο μεσαίο SUV της Skoda για το 2016 θα ονομάζεται Kodiak και όχι Snowman.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Autobild, το νέο μεσαίο SUV της Skoda θα ονομάζεται Kodiak και όχι Snowman όπως αρχικά είχε διαδοθεί. Πιθανότερη ημερομηνία της επίσημης πρεμιέρας του θα είναι το Σεπτέμβριο του 2016 στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού.

Το νέο SUV από τη Skoda θα είναι σημαντικό μεγαλύτερο από το υπάρχον Yeti και θα διατίθεται σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις. Με μήκος κοντά στα 4,7 μέτρα, θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του VW Group και θα χρησιμοποιεί ως βάση το νέο Tiguan δεύτερης γενιάς. Μικρότερος κινητήρας βενζίνης της γκάμας θα είναι ο 1.4 TSi και αντίστοιχος πετρελαίου ο 1.6 TDi με απόδοση 120 ίππους.

Φυσικά θα υπάρχουν και εκδόσεις με κινητήρες 1.8 TSi και 2.0 TDi καθώς και τετρακίνητες εκδόσεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Kodiak σε σχέση με τον ανταγωνισμό αναμένεται να είναι η ευρυχωρία του, κάτι που θα το καταστήσει άμεσο ανταγωνιστή του Nissan X-Trail. Οι τιμές του αναμενόμενου Skoda Kodiak εικάζεται ότι θα ξεκινούν από τις 24.000€ περίπου, κάτι που σε συνδυασμό με τους μεγάλους του χώρους το καθιστούν ένα από SUV με τον καλύτερο λόγο τιμής – αξίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!