Μια μοναδική Porsche 911 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Μια μοναδική Porsche 911 (video)
To Porsche Club of America παρουσιάζει την 911 Safari του οδηγού αγώνων Λέι Κιν, η οποία νοιώθει πιο άνετα στο χώμα παρά στην άσφαλτο.

Ο Λέι Κιν είναι οδηγός αγώνων στην Αμερική όπου συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα σπορ αυτοκινήτων με Porsche. Έχοντας χορτάσει ταχύτητα, έψαχνε μια διαφορετική Porsche που θα του δίνει τη δυνατότητα να χαρεί τη φύση και την οδήγηση στο χώμα. Τη δημιούργησε μόνος του λοιπόν, βασιζόμενος σε μια εξακύλινδρη αερόψυκτη 911 του 1981 με τρίλιτρο επίπεδο κινητήρα 200 ίππων, την οποία μετέτρεψε σε έκδοση Safari. Μια αγωνιστική εκδοχή της δεκαετίας του 70, τότε που η Porsche συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Σήμερα η Porsche μπορεί να έχει SUV στη γκάμα της, που τότε δεν υπήρχαν ούτε ως σκέψη, ωστόσο όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video το ελαφρύ υπερυψωμένο αμάξωμα της 911, το χαμηλό κέντρο βάρους και ο ταχύστροφος κινητήρας αποτελούν την ιδανική συνταγή για να απολαύσει κανείς την οδήγηση στο χώμα. Μάλιστα, το αυτοκίνητο του Κιν είναι πλήρως νόμιμο για κίνηση στο δημόσιο δρόμο –καθώς δεν βασίζεται στο αγωνιστικό αλλά στο μοντέλο παραγωγής- αποτελώντας έτσι μια συλλεκτική εκδοχή της 911 η οποία, παρά τις τροποποιήσεις, παραμένει απόλυτη πιστή στο πνεύμα των χωμάτινων αγωνιστικών της εταιρείας. Απολαύστε με δυνατό ήχος καθώς το κροτάλισμα του επίπεδου αερόψυκτου εξακύλινδρου είναι εθιστικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!