Το γρηγορότερο Peugeot όλων των εποχών (video)

Το γρηγορότερο Peugeot όλων των εποχών (video)

H Peugeot θα βγάλει τελικά στην παραγωγή το 308 GTi με υβριδική τεχνολογία, 500 ίππους ισχύ, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4’’ και μέση κατανάλωση γύρω στα 3,0 lt/100 χλμ!

Το γρηγορότερο Peugeot όλων των εποχών (video)

Λιγότεροι ρύποι, περισσότερο πάθος! Σε αυτό το δίπτυχο θα βασίζεται το υβριδικό Peugeot 308 των 500 ίππων, που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Η απόφαση ελήφθη μετά τη μεγάλη απήχηση του πρωτότυπου Peugeot 308 R Hybrid, που παρουσιάστηκε την άνοιξη στην Έκθεση της Σανγκάης. Τώρα βρίσκεται το υβριδικό 308 σε φάση δοκιμών, ώστε να βγει στην κυκλοφορία μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Βάση του πράσινου πύραυλου της Peugeot αποτελεί το 308 GTi με βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων τούρμπο και 272 ίππους ισχύ. Σε αυτόν θα προσθέσουν οι Γάλλοι από ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον μπροστινό και στον πίσω άξονα, ώστε να φτάσει η απόδοση τους 500 ίππους, δηλαδή σε επίπεδα Porsche και Ferrari. Πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων θα τοποθετηθεί μία μεγάλη μπαταρία Ιόντων Λιθίου, η οποία θα φορτίζεται και εξωτερικά από πρίζα.

Το μοντέλο παραγωγής υπολογίζεται, ότι θα κάνει την επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε περίπου 4’’ και ότι θα πιάνει χαλαρά τα 250 χλμ./ώρα τελική, ενώ θα είναι σε θέση να διανύει γύρω στα 15 χιλιόμετρα μόνον με χρήση των ηλεκτροκινητήρων του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μέση κατανάλωση καυσίμου θα κυμαίνεται γύρω στα 3,0 λίτρα ανά 100 χλμ. και το κόμπακτ λιονταράκι θα επιβαρύνει το περιβάλλον μόνον με 70 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο διαδρομής!

Το γρηγορότερο Peugeot παραγωγής όλων των εποχών εξελίσσεται εδώ και 18 μήνες, ωστόσο αναμένεται να βγει στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2017. Μέχρι τότε θα έχει η γαλλική μάρκα όλον τον καιρό, να ασχοληθεί με τη διαμόρφωση της τελικής τιμής του. Προς το παρόν πάντως δεν κάνει καμία σκέψη σχετικά με αυτήν!

Peugeot 308 R Hybrid : Acceleration et Son moteur | Planete-gt.com

Best of internet