Πράσινο φως στο ιπτάμενο αυτοκίνητο (video)

Πράσινο φως στο ιπτάμενο αυτοκίνητο (video)

Πράσινο φως στο ιπτάμενο αυτοκίνητο (video)

Η Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έδωσε την άδεια για δοκιμαστικές πτήσεις στο ιπτάμενο αυτοκίνητο Terrafugia TF-X, που έχει 800 χιλιόμετρα αυτονομία στον αέρα.

Πλησιάζει η ώρα, που οι εκφράσεις όπως “να σε πετάξω κάπου;” θα χρησιμοποιούνται κυριολεκτικά και θα αποκτήσουν εντελώς διαφορετικό νόημα σε σχέση με σήμερα. Και αυτό, καθώς το πρωτότυπο όχημα με τον κωδικό TF-X, του αμερικανού κατασκευαστή Terrafugia από την Μασαχουσέτη, έλαβε την άδεια για να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις στον εναέριο χώρο της Αμερικής.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο παρουσιάστηκε το 2011 με την προοπτική, ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έδινε τη δυνατότητα σε αυτούς που θα το αποκτήσουν, να μπορούν να πετάνε με αυτό, αλλά και να το χρησιμοποιούν κανονικά σαν αυτοκίνητο στο έδαφος.

Η εταιρεία μπορεί να άργησε τελικά μία πενταετία, έπρεπε όμως να ξεπεράσει εκτός από τα τεχνικά και διάφορα νομικά εμπόδια, αλλά και να πείσει τις αρμόδιες Αρχές για την ασφάλεια του ιπτάμενου μοντέλου της.

Να σημειώσουμε, ότι το πρωτότυπο TF-X είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα ένα προς δέκα σε σχέση με το τελικό όχημα που θα περάσει στην παραγωγή.

Το ιπτάμενο Τerrafugia δεν χρειάζεται αεροδιάδρομο για να απογειωθεί. Με το πάτημα ενός κουμπιού ανοίγουν τα φτερά στο πλάι του οχήματος και δύο ηλεκτρικοί ρότορες ισχύος ενός Μεγαβάτ ο καθένας, παρέχουν τη δύναμη για να σηκωθεί στον αέρα, όπως και στα ελικόπτερα.

Όταν απογειωθεί το TF-X, αναλαμβάνει δράση ακόμα ένας κινητήρας απόδοσης 300 ίππων για την φόρτιση των μπαταριών. Οι ρότορες πέφτουν προς τα πίσω και το όχημα μπορεί να ταξιδέψει σε όποια κατεύθυνση θέλει ο πιλότος - οδηγός. Η ταχύτητα πτήσης φτάνει τα 320 χλμ/ώρα και η αυτονομία τα 800 χιλιόμετρα.

Η άδεια πτήσεων του μοντέλου θα βοηθήσει την Terrafugia, να αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες σε συνθήκες πραγματικών πτήσεων και κανονικής λειτουργίας, ώστε να ολοκληρώσει πιο γρήγορα την κατασκευή του τελικού οχήματος.

The Terrafugia TF-X™

Best of internet