Μια off road Bugatti

Μια off road Bugatti

Τι ιταλικό studio Camal δημιούργησε κατά παραγγελία το μοναδικό Ramusa, που πάει παντού και βασίζεται στην προηγούμενη Bugatti EB110.

Μια off road Bugatti

Αυτό το αυτοκίνητο δεν θα το δείτε ίσως ποτέ. Όχι γιατί οι προδιαγραφές και η σχεδίασή του δεν είναι πραγματικά εντυπωσιακές –ικανές να θέλξουν χιλιάδες επισκέπτες σε διεθνείς εκθέσεις- αλλά διότι είναι παραγγελία ενός και μόνο πελάτη που θέλει το αυτοκίνητό του να είναι μοναδικό. Αν κρίνουμε από το χαρακτήρα του, το Ramusa θα καταλήξει σε κάποιο γκαράζ της Μέσης Ανατολής. Κατ’ αρχάς το αυτοκίνητο βασίζεται στο πλαίσιο της προηγούμενης –προ εποχής VW- γενιάς των σύγχρονων Bugatti και συγκεκριμένα μιας EB110.

 Έτσι, στο κέντρο του αμαξώματος είναι ένας V12 κινητήρας 3,5 λίτρων με τέσσερα turbo, που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ εμπρός έχει τοποθετηθεί ηλεκτρικός κινητήρας για να διασφαλίζεται η μετάδοση σε όλους τους τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς ηλεκτρικού και θερμικού κινητήρα ανέρχεται στους 800 ίππους. Αντίθετα όμως με τα περισσότερα υπέρ – αυτοκίνητα, το Camal δεν έρπει στο έδαφος αλλά στέκεται πολύ ψηλότερα από αυτό, με στόχο να διασχίζει με άνεση τις ερήμους και τις κακοτοπιές αυτού του κόσμου. Επιδόσεις και λοιπά τεχνικά στοιχεία δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, καθώς το project βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ και η τιμή ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι πάντοτε επτασφράγιστο μυστικό μεταξύ πελάτη και εταιρείας. 

Best of internet