Γκαζώνει σε πωλήσεις η Ford

Γκαζώνει σε πωλήσεις η Ford

Με τα νέα της μοντέλα να παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, η Ford βλέπει τα μερίδιά της να αυξάνονται γρήγορα.

Γκαζώνει σε πωλήσεις η Ford

Με αύξηση πωλήσεων 20% και ενίσχυση του μεριδίου αγοράς της έκλεισε το μήνα Νοέμβριο στην ευρωπαϊκή αγορά η Ford. Αλλά και ολόκληρο τι διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015 το συνολικό μερίδιο της Ford στις 20 μεγαλύτερες αγορές άγγιξε  το 8,1%. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση για τα νέα μοντέλα επιβατικών, SUV και επαγγελματικών οχημάτων της. Ήταν ο καλύτερος Νοέμβριος της Ford στην Ευρώπη από το 2009.

Οι πωλήσεις Ford ανήλθαν στις 101.500 μονάδες στις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της το Νοέμβριο και στις 1.181.200 από την αρχή της χρονιάς (+20,5% και +9,9%, αντίστοιχα από πέρσι). Στις 50 Ευρωπαϊκές αγορές, το μερίδιο της Ford ανέβηκε στο 7,6% το Νοέμβριο και στο 7,7% τους πρώτους 11 μήνες του 2015.

Οι παραγγελίες για τη νέα Ford Mustang ξεπέρασαν τις 12.000 με την πρώτη κυκλοφορία του μοντέλου επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ το νέο Mondeo πέτυχε άνοδο πωλήσεων 350% το Νοέμβριο και 76% από την αρχή της χρονιάς. Το Fiesta ήταν ευρωπαϊκό bestseller στην κατηγορία του τους πρώτους 10 μήνες του 2015, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Jato Dynamics.

Η οικογένεια Ford SUV παρέμεινε σε ανοδική πορεία. Οι πωλήσεις του Kuga αυξήθηκαν κατά 25% το Νοέμβριο και κατά 19% από την αρχή της χρονιάς. Με φετινές πωλήσεις 93.000 μονάδων, το Kuga απολαμβάνει την καλύτερη χρονιά από το 2008 που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά. Οι πωλήσεις του EcoSport διπλασιάστηκαν το Νοέμβριο συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι και έχουν τριπλασιαστεί από την αρχή της χρονιάς.

Η Ford ήταν Νο.1 μάρκα στην ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών οχημάτων το Νοέμβριο και από την αρχή της χρονιάς. Η νέα, εκτεταμένη γκάμα του Transit – Transit, Transit Custom, Transit Connect & Transit Courier – και το Ranger pickup προσελκύουν όλο και περισσότερους πελάτες. Το Ranger ήταν το No. 1 pickup στην Ευρώπη τους πρώτους 10 μήνες της χρονιάς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Jato Dynamics.

ord-fiesta-red-and-black-editions-3.jpg

Ford Fiesta, το best seller μικρό στην Ευρώπη το πρώτο δεκάμηνο του 2015.

transit-exterior-fci-3.jpg

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ford στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών στην Ευρώπη το 2015.

Best of internet