Το ITV παίρνει τη Formula1 από το BBC

Νίκος Τσιώκος
Το ITV παίρνει τη Formula1 από το BBC
Αλλαγή τηλεοπτικής στέγης στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως θα έχουμε για τη Formula1 το 2016, με το σπορ να... μετακομίζει από το BBC στο ITV.

Νέα τηλεοπτικά δεδομένα για τη Formula1 στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016; Είναι πολύ πιθανό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Broadcast. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι μπορεί το BBC να έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2018, αλλά προσπαθεί να μειώσει τα κόστη, καθώς στον... ορίζοντα υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 στο Ρίο.

Μάλιστα, πρόσφατα σταμάτησε την κάλυψη του πρωταθλήματος γκολφ The Open και όλα δείχνουν ότι θα... κάνει πίσω και για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού τρία χρόνια πριν την... εκπνοή του συμβολαίου. Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια ιστοσελίδα, από αυτή την εξέλιξη θα βγει κερδισμένο το ITV.

Το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο... άφησε την F1 το 2009, όταν πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα το BBC, και παρουσιάζεται ως έτοιμο να... αναλάβει ξανά τα ηνία. Βέβαια, το BBC έδειχνε ζωντανά τους μισούς αγώνες και τους άλλους μισούς τους πρόβαλε με στιγμιότυπα.

Έτσι, μπήκε στο... κόλπο το Sky Sports από το 2012, αφού αποφασίστηκε τα δύο κανάλια να μοιράζονται την κάλυψη, με το τελευταίο να προβάλει όλα τα Γκραν Πρι. Τέλος, η Broadcast σημειώνει ακόμη ότι από αυτή την αλλαγή στην τηλεοπτική στέγη δε θα επηρεαστεί το Sky Sports και πως θα διατηρήσει την ίδια συμφωνία και με το ITV.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!