Οδηγείς στο big brother (video)

Γιώργος Βαρίνος
Οδηγείς στο big brother (video)
Οι νέου τύπου κάμερες στους δρόμους δεν καταγράφουν μόνο τις παραβάσεις αλλά κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να κρυφτεί.

Κάποτε το αυτοκίνητο ήταν ένας απόλυτα προσωπικός χώρος, περισσότερο ίσως και από το σπίτι. Σήμερα, όσο μακριά και αν θελήσεις να φτάσεις με αυτό, μια κάμερα θα είναι πάντα παρούσα για να ανακαλύψει τις κινήσεις σου. Δεν χρειάζεται να παραβείς κάποιο νόμο… Ο μεγάλος αδελφός σε παρακολουθεί κάθε στιγμή και, αν χρειαστεί, θα επέμβει. Το video αποδεικνύει ότι οι σύγχρονες κάμερες καταγραφής της κυκλοφορίας δεν κρατούν στοιχεία μόνο για τα αυτοκίνητα που υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας ή πραγματοποιούν οποιαδήποτε οδική παράβαση.

Το αντίθετο, καταγράφουν όλα τα αυτοκίνητα και έτσι όποιος έχει πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων τους μπορεί να δει πότε, που, ακόμα και ποιος οδηγούσε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Το ερώτημα αν αυτό είναι κακό δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο εύκολα, καθώς το θέμα είναι αν αυτός που έχει πρόσβαση στα στοιχεία είναι πάντα αυτός στον οποίο επιτρέπεται από το νόμο. Για καλό και για κακό πάντως, την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε την προσωπική σας διέξοδο στην ελευθερία με το αγαπημένο σας αυτοκίνητο να θυμάστε ότι κάποιος σας βλέπει και –παράλληλα- σας καταγράφει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!