Το... γύρισε στο ποδόσφαιρο ο γιος του Χάκινεν!

Νίκος Τσιώκος
Το... γύρισε στο ποδόσφαιρο ο γιος του Χάκινεν!
Ο 15χρονος γιος του Μίκα Χάκινεν, Χιούγκο, άφησε τα καρτ, καθώς το πάθος του είναι το ποδόσφαιρο!

Δύσκολα θα δούμε ξανά στη Formula1 στο μέλλον το όνομα Χάκινεν. Αυτό διότι ο γιος του Μίκα Χάκινεν, Χιούγκο, έκανε... στροφή και από τους αγώνες πήγε στο ποδόσφαιρο. Ο 15χρονος γιος του δις παγκόσμιου πρωταθλητή δοκίμασε την τύχη του στα καρτ, όμως η... στρογγυλή θεά τράβηξε την προσοχή του και είναι το πάθος του, όπως αποκάλυψε ο Φινλανδός στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της McLaren.

«Ο Χιούγκο δοκίμασε τα καρτ και ήταν καλός, αλλά δεν ήταν το πάθος. Τώρα είναι 15 και το πάθος του είναι το ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσει να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και θα τον στηρίξω. Δε με πειράζει που δε θα γίνει επαγγελματίας οδηγός αγώνων, αν και θα τον στήριζα, αν αυτό ήταν που ήθελε.

Στηρίζεις τα παιδιά σου, έτσι δεν είναι; Είναι δύσκολο για έναν οδηγό αγώνων να είναι ο γιος του δις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1 επειδή κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα, καθώς επίσης και πιο εύκολα. Ρωτήστε τον παλιό μου φίλο και αντίπαλο, τον Ντέιμον Χιλ. Αυτό που θέλει ο Χιούγκο είναι το ποδόσφαιρο και είμαι εκεί γι' αυτόν για να τον στηρίξω στο μάξιμουμ», έγραψε ο Χάκινεν.

Έτσι, φαίνεται πως σταθήκαμε τυχεροί όσοι είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τον άλλοτε πιλότο της ομάδας του Γουόκινγκ στις πίστες, που πανηγύρισε 20 νίκες, 51 πόντιουμ, 26 pole position και φυσικά τους 2 τίτλους το 1998 και 1999. Βέβαια, στα highlights της καριέρας του είναι η επική προσπέραση στον Μίκαελ Σουμάχερ στο Σπα το 2000.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!