Πεντάστερη τρόικα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πεντάστερη τρόικα (video)
Τα νέα Van των Toyota, Citroen και Peugeot, πέτυχαν την ανώτατη διάκριση ασφαλείας και μάλιστα με κορυφαία αξιολόγηση στην προστασία των παιδιών.

Με πέντε αστέρια και ακριβώς ίδιο ποσοστό προστασίας σε όλους τους τομείς ασφάλειας αξιολογήθηκαν τα τρία νέα Van των Toyota, Citroen και Peugeot με τις ονομασίες Proace, Spacetourer και Traveller αντίστοιχα.

Ο ανεξάρτητος φορέας EuroNCAP διαπίστωσε επίσης πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας των ανήλικων επιβατών κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, δίνοντας το κορυφαίο ποσοστό του 91% και στα τρία μοντέλα. Οι κατηγορίες στις οποίες αξιολογείται κάθε αυτοκίνητο από τον EuroNCAP είναι η προστασία των ενήλικων επιβατών κατά την πρόσκρουση, όπου τα τρία μοντέλα απέσπασαν ποσοστό 87%, η προστασία των ανήλικων επιβατών όπου πέτυχαν την κορυφαία απόδοση του 91%, η προστασία των πεζών όπου είχαν 64% και η λειτουργία συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης όπου απέσπασαν 78%.

Αν συγκρίνει κανείς τα στοιχεία, παρατηρεί ότι παρά τον «επαγγελματικό» τους χαρακτήρα –τα τρία αυτοκίνητα παράγονται τόσο σε εκδόσεις κλειστού φορτηγού όσο και επιβατικές- δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ανάλογου μεγέθους αμιγώς επιβατικά αυτοκίνητα στον τομέα της ασφάλειας. Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, καθώς στο παρελθόν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα παρουσίαζαν ελλείψεις κυρίως στον εξοπλισμό ασφάλειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!