Πότε δεν προστατεύει το παιδικό καθισματάκι; (video)

Πότε δεν προστατεύει το παιδικό καθισματάκι; (video)

Ακόμη και το καλύτερο παιδικό καθισματάκι μπορεί να μην λειτουργήσει αποτελεσματικά, αν είμαστε ανυποψίαστοι και δεν γνωρίζουμε κάποιους κανόνες ασφαλείας.

Πότε δεν προστατεύει το παιδικό καθισματάκι; (video)

Τώρα που μπήκε για τα καλά ο χειμώνας, φαίνεται σε κάποιους γονείς λογικό, να βάζουν τα παιδιά τους στο ειδικό κάθισμα, χωρίς να τους βγάζουν το μπουφάν, ώστε να μην κρυώνουν. Πρόκειται για μία ενέργεια, η οποία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την ασφάλεια του λιλιπούτειου επιβάτη σε περίπτωση ατυχήματος.

Ο λόγος είναι απλός, αν και όχι εύκολα αντιληπτός. Όταν δένουμε τα παιδιά με τις ζώνες στο ειδικό καθισματάκι, ενώ φορούν χοντρό μπουφάν, χαλαρώνουν οι ιμάντες για να περάσουν πάνω από το φουσκωμένο σωματάκι. Σε περίπτωση ατυχήματος ωστόσο, δημιουργείται ένα κενό μεταξύ του σώματος και των χαλαρωμένων ζωνών ασφαλείας. Αυτά τα ελάχιστα εκατοστά, είναι ικανά να επιτρέψουν στο σώμα του παιδιού να γλιστρήσει από το καθισματάκι και να εκτοξευθεί με ορμή προς τα εμπρός.

Μία τέτοια περίπτωση αποτυπώνεται στο εντυπωσιακό βίντεο ενός κρας τεστ με το ντάμι ενός παιδιού, που φορά μπουφάν και γλιστρά έξω από το καθισματάκι.

Η λύση που προτείνουν οι ειδικοί, για να είναι το παιδί ασφαλές και να μην τουρτουρίζει από το κρύο είναι απλή. Του φοράμε ένα ζεστό φούτερ ή πουλόβερ, ώστε να εφαρμόζουν σωστά οι ζώνες του παιδικού καθίσματος και μετά σκεπάζουμε τον μικρό είτε με ένα χοντρό μπουφάν είτε με μία κουβέρτα.

Car seat alert Could a winter coat endanger your child?

Best of internet