Νέο Honda Jazz. Μικρό μόνο στο μάτι!

Γιώργος Βαρίνος
Νέο Honda Jazz. Μικρό μόνο στο μάτι!
Οδηγούμε επί ελληνικού εδάφους το νέο Honda Jazz, που έχει γίνει ακόμη πιο άνετο και εφοδιάζεται πλέον με έναν καινούριο κινητήρα 1,3 λίτρων και 102 ίππους ισχύ.

Σε μια υποδειγματική παρουσίαση στην Αττική, η Ηonda μας παρουσιάζει, το πιο πρόσφατο supermini της, το νέο Honda Jazz! Tο οδηγούμε για 100 περίπου χιλιόμετρα στην πόλη αλλά και στον αυτοκινητόδρομο και βγάζουμε συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτοκίνητο καθώς διαθέτει ακόμα και στην βασική του έκδοση όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας.

Το νέο Honda Jazz τρίτης γενιάς είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας, που δεν έχει αντίπαλο στους τομείς της ευρυχωρίας και της πρακτικότητας. Στιβαρό, άνετο, μοντέρνο, trendy... με ένα εντελώς νέο αμάξωμα, μεγαλύτερο κατά 9,5 εκατοστά (μήκος 3.995 χιλιοστά) και μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 3 εκατοστά από τον προκάτοχό του, διαθέτει ακόμα μεγαλύτερο χώρο επιβατών αλλά και αποσκευών με όγκο 354 λίτρα! Ωστόσο, παρά την αύξηση των διαστάσεων, το βάρος έχει μειωθεί στα 1.066 κιλά από τα 1.100 του προηγούμενου μοντέλου. Εντελώς νέος είναι ο κινητήρας, ο οποίος είναι πλέον ένας τετρακύλινδρος με χωρητικότητα 1.3 λίτρων και ισχύ 102 ίππων με ροπή 123 Nm. Ανήκει στην οικογένεια κινητήρων Earth Dream Technologies και εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις στο Jazz, με τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 11,2 δευτερόλεπτα. Εντελώς νέο είναι και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ περίπου το 40% των πωλήσεων θα γίνουν με το κιβώτιο CVT με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες σχέσεις.

Η βασική σχεδίαση είναι ενός όγκου και σίγουρα μπορεί υπό προυποθέσεις να το αντιμετωπίσεις και ως MPV, λόγω των μεγάλων εσωτερικών χώρων και του πλήθους των μικρών θηκών και την γενικής χρηστικότητας που αναδύει η εσωτερική του σχεδίαση. Το μεγάλο άνοιγμα των θυρών, το πολύ χαμηλό κατώφλι του χώρου αποσκευών, τα magic seats και όλες οι πρακτικές «ευκολίες» διατηρούνται, ωστόσο τα πάντα είναι νέα. Το ταμπλό πλέον διαθέτει μια μεγάλη, κεντρικά τοποθετημένη οθόνη 7 ιντσών του γνωστού συστήματος infotainment με την ονομασία Honda Connect, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι επίσης νέος, με τα δύο μεγάλα όργανα για το στροφόμετρο και το ταχύμετρο να δεσπόζουν. Στον τομέα του εξοπλισμού το Jazz διαθέτει μια πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και μεγιστοποίησης της ενεργητικής ασφάλειας, όπως τα City-Brake Active system, Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition System, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning και High Beam Support System.

Τo Jazz είναι τo τελευταίo μοντέλα στην οικογένεια της Honda που παίρνει άριστα από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP. Στο πλαίσιο των νέων κανονισμών για το 2015, το Honda Jazz αξιολογήθηκε με 5 αστέρια! Με συγκομιδή πέντε αστεριών, το Jazz είναι το δεύτερο supermini που βαθμολογείται με την κορυφαία βαθμολογία.

Οι τιμές θα κυμανθούν ανάμεσα στις 16.030€ έως 22.030€ με απόσυρση. Συγκεκριμένα διαμορφώνονται ως εξής: Trend MT 16.990 € (με απόσυρση 16.030 €), Comfort MT19.490 € (με απόσυρση 18.530 €), Elegance MT21.490 € (με απόσυρση 20.530 €), Comfort CVT20.990 € (με απόσυρση 20.030 €), Elegance CVT22.990 € (με απόσυρση 22.030 €)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!