Έρχεται ελαφρύτερη η Lambo Huracan

Γιώργος Βαρίνος
Έρχεται ελαφρύτερη η Lambo Huracan
Μετά τη Huracan LP 580-2, η Lamborghini προγραμματίζει την κατασκευή μιας πιο ελαφριάς και γρήγορης έκδοσης του μοντέλου.

Δεν έκλεισε καλά – καλά δύο χρόνια η παραγωγή της Lamborghini Huracan και, εκτός της δικίνητης 580 που μόλις ανακοινώθηκε, η ιταλική εταιρεία προγραμματίζει μια ακόμα πιο ελαφριά και γρήγορη εκδοχή της με τον κωδικό Superveloce.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, ο Στέφαν Βίνκελμαν, εξετάζονται πολλές διαφορετικές νέες εκδόσεις της Huracan, «τουλάχιστον πέντε» κατά τα λεγόμενά του και σίγουρα μια από αυτές θα είναι στην κατεύθυνση της «πιο ελαφριάς» και «πιο γρήγορης».

Για να κρατηθεί το βάρος χαμηλά μπορεί να συνεχιστεί η λογική της κίνησης μόνο πίσω που εγκαινιάστηκε με την 580-2, αυξάνοντας όμως την ισχύ στους 620 ίππους από τον V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων, που σε διαφορετικές εκδόσεις ισχύος κινείς όλες τις εκδοχές της Huracan.

Μια ακόμα σίγουρη προσθήκη στη γκάμα του μοντέλου είναι η 580-2 Spyder, ενώ δεν αποκλείονται και ειδικές εκδόσεις πολύ μικρής παραγωγής. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε ο Βίνκελμαν, από τη σχεδίαση της Huracan υπήρχε η πρόβλεψη να αποτελέσει τη βάση για μια πλειάδα διαφορετικών προτάσεων, σε αντίθεση με την προκάτοχό της, τη Gallardo, που ήταν αποκλειστικά τετρακίνητη και το πλαίσιό της δεν δεχόταν άλλα συστήματα μετάδοσης.

Η παραδοχή αυτή αφήνει ανοιχτή και την πιθανότητα μιας υβριδικής Huracan, καθώς το μοντέλο παρουσιάστηκε μόλις το 2014 και έχει εμπρός του τουλάχιστο έναν εξαετή κύκλο ζωής.

Εικόνα: Huracan LP 580-2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!