Κρύσταλλα από… smartphone στο Ford GT (video)

Κρύσταλλα από… smartphone στο Ford GT (video)

Η τεχνολογία των ανθεκτικών κρυστάλλων Gorilla Glass περνά για πρώτη φορά από τις οθόνες των κινητών στο αμάξωμα των αυτοκινήτων, χάρη στο Ford GT.

Κρύσταλλα από… smartphone στο Ford GT (video)

Τα κρύσταλλα με την ονομασία Gorilla Glass τα γνωρίζουμε από τα κινητά τηλέφωνα και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, καθώς κατασκευάζονται από ένα στρώμα ενισχυμένου γυαλιού, ένα στρώμα αντικραδασμικού  πολυμερούς και ένα ακόμα στρώμα ανοπτημένου γυαλιού. Εκτός από την αντοχή τους τα κρύσταλλα Gorilla Glass έχουν και μια ακόμα ιδιότητα, που τα καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμα στην βιομηχανία αυτοκινήτου και είναι το χαμηλότερο βάρος τους από τα κρύσταλλα ασφαλείας που αυτή χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες.

Η τεχνολογία Gorilla Glass χρησιμοποιεί στρώσεις γυαλιού ένα έως δύο χιλιοστά μικρότερου πάχους σε σχέση με αυτή των συμβατικών laminated κρυστάλλων, με αποτέλεσμα το βάρος τους να είναι 32% μικρότερο. Στο νέο Ford GT, το κορυφαίο σπορ αυτοκίνητο της αμερικανικής εταιρείας που αναμένεται μέσα στο 2016 με περισσότερους από 600 ίππους ισχύος, τα κρύσταλλα Gorilla Glass θα χρησιμοποιηθούν στο εμπρός παρμπρίζ και το γυάλινο κάλυμμα του κινητήρα. Αυτό θα  συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του συνολικού βάρους και στη διατήρηση του κέντρου του χαμηλά, καθώς στα αυτοκίνητα οι γυάλινες επιφάνειες είναι και μεγάλες και ψηλά τοποθετημένες.

Nα σημειωθεί ότι η χρήση των laminated κρυστάλλων ασφαλείας στα αυτοκίνητα ξεκίνησε στην Αμερική από την Ford εδώ και περίπου έναν αιώνα και πλέον η νέα εποχή ξεκινά από την ίδια εταιρεία. 

Ford & Corning® Gorilla® Glass© hybrid windshield technology on all-new Ford GT

Best of internet