Αυτόνομα Ford στην Καλιφόρνια (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αυτόνομα Ford στην Καλιφόρνια (video)
Η Ford εξασφάλισε την έγκριση της πολιτείας της Καλιφόρνια για να θέσει το 2016 σε κυκλοφορία στόλο από αυτόνομα κινούμενα Ford Fusion.

Η Ford επενδύει ολοένα και περισσότερους πόρους στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης κίνησης των οχημάτων, κυρίως μέσα από το κέντρο έρευνας και καινοτομίας που έχει δημιουργήσει στην πόλη Πάλο Άλτο στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Το κέντρο αυτό έχει ως στόχο την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων τεχνολογιών για την χωρίς οδηγό κίνηση των οχημάτων και σήμερα απασχολεί 100 επιστήμονες, με το 80% αυτών να προέρχονται από εταιρείες πληροφορικής. Το υπόλοιπο 20% αποτελείται από μηχανικούς της Ford που συμμετέχουν από τα ερευνητικά της κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα υβριδικά Ford Fusion που θα αναλάβουν να λειτουργήσουν ως τα κινητά ερευνητικά κέντρα της εταιρείας, αποτελούν το επόμενο βήμα του δεκαετούς ερευνητικού προγράμματος της Ford στην τεχνολογίες διασύνδεσης των οχημάτων και αυτόνομης κίνησης. Φυσικά στα αυτόνομα κινούμενα αυτοκίνητα θα βρίσκονται και οι ερευνητές της εταιρείας, έτοιμοι κάθε στιγμή να ανακτήσουν τον έλεγχο αν κάτι δεν λειτουργήσει σωστά.

O στόχος του 2020 για την παραγωγή των πρώτων αυτοκινήτων που θα έχουν πλήρη συστήματα αυτόνομης κίνησης έχει θέσει σε εγρήγορση όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και παράλληλα τους οδηγεί στην άμεση συνεργασία τους με τις εταιρείες πληροφορικής της Σίλικον Βάλεϋ, στην οποία κυρίως αναπτύσσονται τα συστήματα λογισμικού που χρειάζονται για να υποστηρίξουν μια τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!