«Σε καλύτερη κατάσταση η Renault»

Νίκος Τσιώκος
«Σε καλύτερη κατάσταση η Renault»
Ο διευθυντής λειτουργίας της Renault, Ρεμί Ταφάν, τόνισε πως η γαλλική εταιρεία είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα σε σύγκριση με πέρυσι.

Να αφήσει πίσω τα προβλήματα των τελευταίων ετών θέλει η Renault, τη στιγμή που είναι έτοιμη να επιστρέψει στη Formula1 με ιδιόκτητη ομάδα. Κάτι που δείχνει ότι η γαλλική εταιρεία βρίσκεται σε καλύτερη... μοίρα απ' ό,τι τέτοια μέρα πέρυσι, όπως παραδέχτηκε και ο Ρεμί Ταφάν.

«Πήγαμε στις πρώτες χειμερινές δοκιμές (του 2015) πιστεύοντας ότι είχαμε κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά και πως είχαμε κάνει καλή δουλειά. Ήταν θέμα βασικών τομέων, όμως τους ανακαλύψαμε με τρεις κύριους τρόπουλος. Ο πρώτος ήταν το πρόβλημα της αξιοπιστίας με τα πιστόνια. Είχαμε άλλο ένα με τα ηλεκτρονικά, που συνέχισε να είναι πηγή προβλημάτων.

Το τελευταίο στοιχείο ήταν ότι παίρναμε αποφάσεις την τελευταία στιγμή. Η λεπτομέρεια για το PU για τον πρώτο αγώνα αποφασίστηκε πολύ αργά και πολύ απλά δεν ήμασταν έτοιμοι. Θέλαμε να φτιάξουμε διαφορά και τραβήξαμε το χαλί κάτω από τα πόδια μας.

Όμως, τα πάμπολλα προβλήματα μας επέτρεψαν να μάθουμε πολλά και να εξασφαλίσουμε ότι τα προβλήματα δε θα επανεμφανιστούν στο μέλλον. Τελειώσαμε τη σεζόν όντας πλουσιότεροι σε πληροφορίες. Δυστυχώς, δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, όμως μας επέτρεψαν να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το 2016 και μετά.

Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα απ' ό,τι ήμασταν στο ίδιο χρονικό σημείο πέρυσι», ανέφερε ο διευθυντής λειτουργίας της Renault. Πάντως, όλα δείχνουν ότι το 2016 θα είναι μία διαφορετική χρονιά για τη γαλλική μάρκα, που έχει να λέει για τους δύο τίτλους στην F1 το 2005 και το 2006.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!