Επίσημη εμφάνιση της Mercedes SLC (video)

Γιώργος Βαρίνος
Επίσημη εμφάνιση της Mercedes SLC (video)
Εσείς γνωρίζετε ήδη την αντικαταστάτη της Mercedes SLK -την SLC- και πλέον ήρθε η ώρα να δείτε τις επίσημες εικόνες και το video του μοντέλου.

Όπως το είχαμε προβλέψει, λίγο μετά τη διαρροή των εικόνων της νέας SLC χωρίς την παραμικρή κάλυψη, η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία, φωτογραφίες και video του νέου και μικρότερου coupe – cabriolet στη γκάμα των μοντέλων της. Ακριβώς όπως ανάφεραν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, το γλυπτό coupe – cabriolet διαθέτει σημαντικά νέα στοιχεία στον εξοπλισμό του, όπως το σύστημα Active Brake Assist, προβολείς LED με σύστημα Adaptive Highbeam Assist Plus, νέας γενιάς πολυμέσα COMAND Online με οθόνη υψηλής ευκρίνειας 7 ιντσών, Dynamic Select με τέσσερα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και πολλά ακόμα στοιχεία τόσο στο βασικό, όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό. Στα μηχανικά μέρη έχουμε μεγαλύτερες και μικρότερες αλλαγές ανάλογα με την έκδοση.

Πέντε είναι συνολικά διαθέσιμες με βασική την SLC 180 που διαθέτει τον κινητήρα των 1.6 λίτρων turbo βενζίνης με 156 ίππους. Οι SLC 200 και SLC 300 έχουν τον ίδιο κινητήρα βενζίνης turbo των 2.0 λίτρων, με απόδοση 184 και 245 ίππων αντίστοιχα, ενώ κορυφαία έκδοση βενζίνης είναι η AMG SLC 43 η οποία έχει το νέο V6 κινητήρα των 3.0 λίτρων με 2 turbo και απόδοση 367 ίππων. Η πεντάδα κλείνει με τον ένα και μοναδικό κινητήρα diesel της έκδοσης 250d, που είναι ο 2.1 λίτρων τετρακύλινδρος turbo με απόδοση 204 ίππων. Οι τρεις ισχυρότερες εκδόσεις διαθέτουν ως βασικό εξοπλισμό το νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων με τον κωδικό 9G-TRONIC και προσφέρεται ως προαιρετικό στις 180 και 200 που έχουν στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Σημαντικές βελτιώσεις έχει δεχθεί και η ανάρτηση της της SLC, με αλλαγές στα σημεία στήριξης των αξόνων, στα ελατήρια και στα αμορτισέρ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του προαιρετικού συστήματος Dynamic Handling. Με αυτό, το αμάξωμα χαμηλώνει κατά 1 εκατοστό και τα αμορτισέρ γίνονται ενεργά, με αποτέλεσμα οι επιλογές προγράμματος οδήγησης μέσω του Dynamic Select να επενεργούν και στη λειτουργία της ανάρτησης.

Οι παραγγελίες για τη νέα SLC θα ξεκινήσουν από τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ η παραγωγή της θα ξεκινήσει, μαζί με τις πρώτες παραδόσεις στους αγοραστές, το Μάρτιο του 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!