Πρώτη διάκριση για το Fiat Tipo

Γιώργος Βαρίνος
Πρώτη διάκριση για το Fiat Tipo
To Fiat Tipo ανακηρύχθηκε «Autobest 2016» από τους 26 Ευρωπαίους δημοσιογράφους του θεσμού, κερδίζοντας την πρώτη του διάκριση.

Η διεθνής επιτροπή του Autobest – του ανεξάρτητου οργανισμού που ιδρύθηκε το 2001 – απένειμε στο νέο Fiat Tipo το τίτλο "Autobest 2016". Μια κριτική επιτροπή 26 δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου που εκπροσωπεί 26 χώρες της Ευρώπης και καλύπτει το 91% του συνολικού πληθυσμού της αξιολόγησε το αυτοκίνητο σε δεκατρείς διαφορετικές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού, της άνεσης, της οδικής συμπεριφοράς, της τιμής, του δικτύου εξυπηρέτησης, της σχέσης κόστους – αξίας και της μεταπώλησης. Εν συντομία, ένα αυτοκίνητο πρέπει να είναι η καλύτερη αγορά για τους περισσότερους Ευρωπαίους οδηγούς, ώστε να κερδίσει τον τίτλο.

Φέτος το νέο Fiat Tipo ξεχώρισε ανάμεσα σε πολύ σημαντικούς ανταγωνιστές όπως το νέο Opel Astra και τα Hyundai Tucson, Honda CRV και Mazda CX-3. Για την κριτική επιτροπή, Fiat Tipo είναι ένα πλήρες αυτοκίνητο με όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την ικανοποίηση του μέσου Ευρωπαίου οδηγού.

Το νέο Fiat Tipo συνδυάζει τη μεγάλη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ (520 λίτρα), με τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (4.54 μέτρα μήκος, 1.79 μέτρα πλάτος και 1.49 μέτρα ύψος), ενώ το μεταξόνιο των 2,64 μέτρων εξασφαλίζει άπλετο χώρο εσωτερικά για τους επιβάτες. Στην ελληνική αγορά το Fiat Tipo θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις (Pop και Lounge) με τέσσερις κινητήρες: Δύο βενζίνης, 1.4 95 ίππων, 1.6 E.torQ 110 ίππων και δύο τούρμπο ντίζελ, 1.3 MultiJet II 95 ίππων και 1.6 MultiJet II 120 ίππων. Τα διαθέσιμα κιβώτια ταχυτήτων είναι δύο χειροκίνητα πέντε και έξι σχέσεων και ένα αυτόματο έξι σχέσεων. Μέσα στο Δεκέμβριο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραγγείλουν το νέο Fiat Tipo με τιμές από 13.119€ με απόσυρση, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται το Φεβρουάριο του 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!