Μπαράζ νέων SUV από τη Ford

Μπαράζ νέων SUV από τη Ford

Μπαράζ νέων SUV από τη Ford

To 2016 θα πουλήσει η Ford 200% περισσότερα SUV σε σχέση με το 2013, ενώ την επόμενη πενταετία θα λανσάρει πέντε νέα μοντέλα αυτής της κατηγορίας και Crossover.

Η Ford επεκτείνει τη γκάμα των SUV και των Crossover μοντέλων της. Έτσι, εκτός από το μικρό EcoSport και το κόμπακτ Kuga θα λανσάρει του χρόνου το μεγαλομεσαίο Edge με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα 180 ίππων στη βασική του έκδοση (βλέπε φωτογραφίες). Η παραγωγή του Edge ευρωπαϊκών προδιαγραφών ξεκινά τον Ιανουάριο του 2016 στο Όακβιλ του Καναδά, ενώ οι πωλήσεις του στη Γηραιά Ήπειρο θα ξεκινήσουν τον επόμενο Ιούνιο με τιμές εκκίνησης στο εξωτερικό λίγο πάνω από τις 40.000 ευρώ.

Ωστόσο η εταιρεία δεν επαναπαύεται και ετοιμάζει ένα μπαράζ τέτοιων νέων μοντέλων, καθώς η ζήτηση για τετρακίνητα Crossover και SUV είναι μεγάλη. Έτσι, σχεδιάζει να λανσάρει η Ford τα επόμενα πέντε χρόνια μία πεντάδα ολοκαίνουργιων αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου, ώστε να πάρει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της κατηγορίας.

Πρόκειται για μία κίνηση ματ, αφού το 2008 κατείχε η κατηγορία των SUV ένα μερίδιο της τάξης του 10% στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς. Το 2014 διπλασιάστηκε το συγκεκριμένο ποσοστό φτάνοντας στο 20% και έως το 2020 εκτιμάται, ότι θα έχει αυξηθεί στο 27%. Η ίδια η Ford υπολογίζει, ότι θα πουλήσει το 2016 στην Ευρώπη 200.000 SUV, δηλαδή 200% περισσότερα σε σύγκριση με το 2013!

Best of internet