Μπάτον: «Πολλοί οι 21 αγώνες»

Μπάτον: «Πολλοί οι 21 αγώνες»

Μπάτον: «Πολλοί οι 21 αγώνες»

Ο Τζένσον Μπάτον πιστεύει ότι οι 21 αγώνες, που θα έχει το καλεντάρι της Formula1 το 2016, είναι πολλοί και δε χρειάζονται παραπάνω από το 2017.

Σε 21 αγώνες από 19 αυξήθηκε το καλεντάρι της Formula1 για το 2016, αφού επανήλθε η Γερμανία και προστέθηκε το Αζερμπαϊτζάν. Κάτι που είναι... too much, σύμφωνα με τον Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός τόνισε, μιλώντας στο BT Sport, ότι είναι πολλά τα 21 Γκραν Πρι, ιδιαίτερα για τους μηχανικούς, οι οποίοι δουλεύουν πάρα πολλές ώρες και ουσιαστικά δεν τους... βλέπει το σπίτι του.

Μάλιστα, ελπίζει να μην υπάρξει αύξηση στον αριθμό των αγώνων από το 2017. «Για μένα είναι εντάξει επειδή λατρεύω τους αγώνες και εύχομαι να υπήρχε άλλο ένα αγωνιστικό τριήμερο. Πηγαίνω την Πέμπτη στους Ευρωπαϊκούς αγώνες και φεύγω το βράδυ της Κυριακής, ενώ οι μηχανικοί δουλεύουν πάρα πολλές ώρες και ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο μακριά από το σπίτι τους που θα είναι δύσκολο με 21 αγώνες.

Ελπίζω να μη μεγαλώσει (το καλεντάρι) για το 2017 επειδή θα είναι πάρα πολλοί», ήταν τα λόγια του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2009, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2000 με 17 αγώνες.

Best of internet