Νέα απειλή από Ferrari για αποχώρηση

Νίκος Τσιώκος
Νέα απειλή από Ferrari για αποχώρηση
Η Ferrari απειλεί εκ νέου με αποχώρηση από τη Formula1, αν συνεχιστεί η μη εξέλιξη των κινητήρων, με τον Σέρτζιο Μαρκιόνε να τα βάζει με τη FIA και τον Έκλεστοουν.

Στο παρελθόν η Ferrari έχει... χτυπήσει το καμπανάκι μία φορά και τώρα αναγκάστηκε να το κάνει ξανά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σέρτζιο Μαρκιόνε, η Scuderia απειλεί με αποχώρηση από τη Formula1, αν συνεχιστούν οι κανονισμοί που δεν επιτρέπουν την εξέλιξη των κινητήρων. Κάτι που δεν αρέσει στο Μαρανέλο, με τον πρόεδρο της ομάδας να κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρότερες ομάδες.

«Αν κάνουμε την Formula1 σαν το NASCAR, θα χάσουμε το πλεονέκτημα να αποκτάμε εμπειρίες πάνω στην επίλυση προβλημάτων, πράγμα το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην συνέχεια. Καταλαβαίνω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρότερες ομάδες, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσει η διοίκηση της Formula1 και όχι η Ferrari», είπε, αρχικά.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι το ίδιο πιστεύουν και οι Mercedes, Renault. «Είναι μία επιλογή που προφανώς δεν συμμεριζόμαστε επειδή πιστεύουμε ότι η εξέλιξη των κανονισμών θα πρέπει να γίνεται με συντονισμένο τρόπο. Αυτή την άποψη έχουν και οι Mercedes, Renault. Έχουμε ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, οπότε μιλάμε για αποφάσεις που δεν πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Το πρόβλημα είναι πως στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μία μονάδα ισχύος που να είναι πιο προσιτή για τις μικρές ομάδες έχουμε τον κίνδυνο να αφαιρέσουμε από αυτές τις ομάδες τη δυνατότητα της εξέλιξης. Εμείς πάμε στην πίστα για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας, αλλά και σε όλους, την ικανότητά μας να δημιουργούμε μονάδες ισχύος.

Αν αρχίσουμε να υπονομεύουμε αυτό το πλεονέκτημα, τότε η Ferrari δεν έχει σκοπό να αγωνίζεται». Τέλος, στάθηκε και στο πρόβλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Το πρόβλημα του αθλήματος είναι ότι η ρυθμιστική αρχή δεν μπορεί να επιβάλλει όρους για την οικονομική διαχείριση της ομάδας.

Όταν μας λένε να φτιάξουμε έναν κινητήρα και μετά να τον πουλήσουμε για δύο λίρες, από οικονομικής πλευράς αυτό το εγχείρημα δεν στέκει επειδή θα αλλάξει την δυναμική των ομάδων. Οι οικονομικές συνθήκες που ο κινητήρας της Ferrari παρέχεται σε έναν πελάτη δεν μπορεί να καθοριστεί από την επιτροπή της F1». Έτσι, η Ferrari δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει τη Formula1 και να τη φέρει πάλι στην αίγλη που είχε τα παλιά τα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!