Επιστροφή στα μηχανοκίνητα σπορ για Jaguar (vid)

Νίκος Τσιώκος
Επιστροφή στα μηχανοκίνητα σπορ για Jaguar (vid)
Μετά από 11 χρόνια απουσίας, η Jaguar θα επιστρέψει με ιδιόκτητηα ομάδα στα μηχανοκίνητα σπορ, καθώς θα εμπλακεί στη Formula E της επόμενης σεζόν.

Το 2004 στη Formula1 ήταν η τελευταία φορά που είδαμε την Jaguar να λαμβάνει μέρος σε αγώνες. Μάλιστα, τότε οδηγοί της ήταν οι Έντι Ιρβάιν, Μαρκ Γουέμπερ, με την ομάδα που είχε αγοράσει αυτή του Σερ Τζάκι Στιούαρτ να αποχωρεί στα τέλη εκείνης της χρονιάς για να παραχωρήσει τις μετοχές της στη Red Bull.

Ωστόσο, 11 χρόνια μετά η βρετανική μάρκα επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (15/12), αυτό θα γίνει μέσω της Formula E, όπου θα συμμετάσχει από τη σεζόν 2016-2017. Βέβαια, για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν την παρουσίαση της ομάδας, τους οδηγούς και τους συνεργάτες, κάτι που θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

«Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω την επιστροφή της Jaguar στους αγώνες με τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Formula E. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα παίξουν ρόλο στο μελλοντικό προϊόν της Jaguar Land Rover και η Formula E μας δίνει μία μοναδική ευκαιρία για την περαιτέρω εξέλιξη των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης.

Θα μας δώσει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να δοκιμάσουμε τις τεχνολογίες μας κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες απόδοσης. Πιστεύω ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα δούμε περισσότερες αλλαγές στον κόσμο του αυτοκινήτου απ' ό,τι είδαμε τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες. Η Formula E έχει αναγνωρίσει αυτές τις τάσεις και η συναρπαστική και πρωτοποριακή προσέγγιση του πρωταθλήματος ήταν η κατάλληλη για τη μάρκα μας», είπε ο διευθυντής της ομάδας μηχανικών της Jaguar Land Rover, Νικ Ρότζερς.

«Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Jaguar στη Formula E. Είναι μία μάρκα με πλούσια κληρονομιά στον αθλητισμό και το γεγονός ότι επιστρέφει στα μηχανοκίνητα σπορ με τη Formula E είναι μία τεράστια απόδειξη της ικανότητας του πρωταθλήματος να έχει επιρροή στην εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Jaguar φέρνει μαζί της ένα παθιασμένο κοινό που θα οδηγήσει τη δημοτικότητα του πρωταθλήματος σε όλον τον κόσμο και γι' ακόμα μία φορά δείχνει ότι η Formula E είναι το μέλλον των μηχανοκίνητων σπορ», ανέφερε, από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας της Formula E, Αλεχάντρο Αγκάγκ.

Για την εμπλοκή της Jaguar στο πρώτο «ηλεκτρικό» πρωτάθλημα στην ιστορία μίλησε και ο Ζαν Τοντ. «Δημιουργήσαμε αυτό το πρωτάθλημα για να προσφέρουμε έναν εναλλακτικό ανταγωνισμό για τους κατασκευαστές που μπαίνουν στο άθλημα και εξελίσσουν τις ηλεκτρικές τεχνολογίες. Η επιλογή της Jaguar να επιστρέψει στους αγώνες μέσω της Formula E είναι μία απόδειξη επιτυχίας.

Χαράζει ένα μονοπάτι για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Formula E κατάφερε να προσελκύσει μία από τις πιο ιστορικές μάρκες με το μεγαλύτερο κύρος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία ενόψει της άφιξής τους τη σεζόν 2016-2017», ήταν τα λόγια του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!