Ακάλυπτη η Mercedes SLC

Ακάλυπτη η Mercedes SLC

Ακάλυπτη η Mercedes SLC

Η αντικαταστάτης της SLK, η SLC όπως θα ονομάζεται από το 2016, συνελήφθη ακάλυπτη σε χώρο στάθμευσης λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της. 

Το μικρότερο coupe – cabriolet της Mercedes, η SLK, αλλάζει όνομα και στοιχεία από την εμφάνισή της μέσα στο 2016. Πλέον θα ονομάζεται SLC και θα κάνει το ντεμπούτο της  στην έκθεση του Ντιτρόιτ, στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν απομένουν παρά λίγες ώρες ή ημέρες πριν η γερμανική εταιρεία δώσει επίσημες εικόνες στη δημοσιότητα, ως τότε όμως ο κατασκοπευτικός φακός έχει τον πρώτο λόγο.

Η SLC αποτελεί μια facelift εκδοχή της SLK, με νέα εξωτερικά στοιχεία όπως προβολείς πίσω φώτα LED και προφυλακτήρες που έλκουν τη σχεδίασή τους από τα νεότερα μοντέλα της εταιρείας όπως η C-Class. Εσωτερικά θα υπάρχουν διαφορετικές επενδύσεις, νέος διάκοσμος και anbaumism;eno σύστημα ψυχαγωγίας. Νέα θα είναι και τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης. 

Στην SLC φημολογείται ότι η Mercedes θα λανσάρει και ένα νέο τρίλιτρο κινητήρα βενζίνης V6, ο οποίος με τη βοήθεια δύο turbo θα αποδίδει 362 ίππους ισχύος και 517 Nm ροπής και θα αντικαταστήσει πιθανότατα τον 5.5 V8. Στους μικρότερους κινητήρες δεν θα υπάρχουν αλλαγές και αυτοί θα συνεχίσουν την παρουσία τους κάτω από το καπό και της SLC με βασικό το δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζίνης που αποδίδει 184 ίππους. Τo νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο το Μάρτιο του 2016.

Image credit: motor1.com

Best of internet