Ferrari με πόσοοοο;

Γιώργος Βαρίνος
Ferrari με πόσοοοο;
Στο αστρονομικό ποσό των 28 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s η αγωνιστική Ferrari Mille Miglia 290 του θρυλικού οδηγού Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

Στη μεγάλη δημοπρασία που σηματοδότησε το κλείσιμο της χρονιάς για τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, η αγωνιστική Ferrari Mille Miglia 290 του διασημότερου ίσως οδηγού στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτου, του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, πωλήθηκε στο ποσό των 28 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη τιμή που έχει δοθεί ποτέ για αγορά αυτοκινήτου, με πρώτη αυτή των 38,1 εκατομμυρίων δολαρίων μιας Ferrari 250 GTO και δεύτερη αυτή των 31 εκατομμυρίων δολαρίων μιας επίσης αγωνιστικής Mercedes – Benz W196 F1 Silver Arrow. Φαίνεται ωστόσο πως ο Φάντζιο αποτελεί σταθερή αξία στο χρηματιστήριο της αγοράς σπάνιων ιστορικών αυτοκινήτων, καθώς το η Ferrari 290 όσο και η ακριβότερη Mercedes W196 ήταν δικά του αυτοκίνητα!

Με τη συγκεκριμένη Ferrari ο Φάντζιο συμμετείχε στον αγώνα Mille Miglia του 1956 στην Ιταλία, ο οποίος πραγματοποιείτο σε δημόσιους δρόμους και είχε τεράστια απήχηση. Το αυτοκίνητο έχει κινητήρα V12 3.5 λίτρων με ισχύ 320 ίππων και στο συγκεκριμένο αγώνα ήρθε τέταρτο, πίσω όμως από 3 ακόμα Ferrari, μια επίσης MM 290 και δύο 380 Monza.

Η Ferrari είχε κατασκευάσει το συγκεκριμένο μοντέλο ειδικά για να προσελκύσει τον Φάντζιο ως επίσημο οδηγό της, καθώς η MM290 ήταν το καλύτερο αγωνιστικό αυτοκίνητο της εποχής, με εκπληκτικό κράτημα, πολύ χαμηλό βάρος και μεγάλη ισχύ. Έτσι, το καλύτερο αυτοκίνητο στα χέρια του καλύτερου οδηγού έφερε στη Ferrari τα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας το 1956 και το 1957.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!