Επιστροφή της Alfa Romeo στη Formula1;

Νίκος Τσιώκος
Επιστροφή της Alfa Romeo στη Formula1;
Το ενδεχόμενο επιστροφής της Alfa Romeo στη Formula1 εξετάζεται για το μέλλον, όπως αποκάλυψε ο Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Το 1985 ήταν η τελευταία φορά που είδαμε την Alfa Romeo να συμμετέχει με ιδιόκτητη ομάδα στη Formula1 και δεν αποκλείεται να το δούμε και στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, που είναι επικεφαλής της Fiat Chrysler Automobiles, μητρική της ιταλικής μάρκας, αποκάλυψε μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής της ομάδας που αποτελεί την πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία της Formula1, αφού κατέκτησε τον τίτλο στους οδηγούς το 1950 και το 1951.

«Είναι απίστευτο πως η Alfa Romeo παραμένει στην καρδιά των ανθρώπων. Γι' αυτόν λόγο σκεφτόμαστε την επιστροφή της στη Formula1. Είναι σημαντικό για την Alfa Romeo να επιστρέψει. Θα είναι άλλος ένας μεγάλος αντίπαλος», ανέφερε ο Μαρκιόνε.

Βέβαια, αυτό γεννά ερωτήματα, με πρώτο όλων τι ρόλο θα έχει ο Μαρκιόνε, τη στιγμή που είναι πρόεδρος στη Ferrari. Επίσης, τι μπορεί να προσφέρει η Alfa Romeo, ώστε να μη γίνει σαν τις νεοεισερχόμενες ομάδες, που παραμένουν στα χαμηλά, και η επιστροφή της αποδειχτεί... φιάσκο.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι σε 110 εκκινήσεις η Alfa Romeo έχει πανηγυρίσει, πέραν των δύο τίτλων, 10 νίκες, 26 παρουσίες στο βάθρο, 12 pole position, 14 ταχύτερους γύρους και 50 βαθμούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!