Φέτελ: «Έχει πολύ δρόμο ο Φερστάπεν»

Νίκος Τσιώκος
Φέτελ: «Έχει πολύ δρόμο ο Φερστάπεν»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τόνισε ότι είναι δύσκολο να γίνουν συγκρίσεις μεταξύ του ίδιου, του Μαξ Φερστάπεν και του Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ πιστεύει πως ο Ολλανδός έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Για το 2016 ο Κίμι Ραϊκόνεν θα βρίσκεται τελικά στη Ferrari, όμως αυτό δεν είναι σίγουρο για το 2017. Εφόσον ο Iceman δε συνεχίσει, υπάρχει η περίπτωση του ταλαντούχου Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στη Formula1 κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις δείχνοντας στοιχεία, τα οποία μπορούν να τον κάνουν να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Ωστόσο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ θεωρεί πως είναι ακόμα νωρίς για τον Ολλανδό και ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του. «Την επόμενη χρονιά ο Κίμι θα είναι σίγουρα εδώ (στη Ferrari) και μετά δεν ξέρω, όμως ελπίζω να μείνει», είπε, αρχικά, ο Γερμανός στην ισπανική εφημερίδα Marca.

Στη συνέχεια, του τονίστηκε πως ο Φερστάπεν θεωρείται από πολλούς ειδικούς ο νέος Σουμάχερ ή ακόμα κι ο νέος Φέτελ, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως είναι δύσκολο να γίνουν συγκρίσεις. «Δεν ξέρω. Υπάρχουν πολλοί ανερχόμενοι οδηγοί, κάποιοι είναι πιο νέοι από άλλους. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι πολύ πιο μικρός απ' ό,τι ήταν ο Μίκαελ ή ακόμα κι εγώ όταν ξεκινήσαμε στην F1.

Πάντα είναι δύσκολο να συγκρίνεις. Μπορείς να προσπαθήσεις με τους αριθμούς, όμως πάντα είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι. Ο Μαξ ήταν υπέροχος σε πολλούς αγώνες και αξίζει συγχαρητήρια, αλλά είναι επίσης πολύ νέος και ακόμα έχει πολύ δρόμο».

Από την πλευρά του, ο Ραϊκόνεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον γιο του Γιος Φερστάπεν. «Έγινε πολλή συζήτηση για το ότι ήταν πολύ μικρός, όμως έκανε καλή δουλειά και μπορείς να έχεις εμπειρία ακόμα κι όταν είσαι νέος. Τη σήμερον ημέρα ξεκινάνε σε νεαρή ηλικία», είπε ο Φινλανδός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!