Και τα επτά είναι υπέροχα

Και τα επτά είναι υπέροχα

Και τα επτά είναι υπέροχα

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός Car Of The Year ανακοίνωσε την επτάδα των μοντέλων, που ξεχώρισαν εφέτος και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2016.

Ποια μοντέλα θα παλέψουν για τον επίζηλο τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2016; Ο οργανισμός Car Of The Year κατέληξε στα εξής επτά αυτοκίνητα, τα οποία έφτασαν στον τελικό, αφού ξεχώρισαν προηγουμένως μεταξύ 35 νέων μοντέλων.

Η τελική επτάδα απαρτίζεται με αλφαβητική σειρά από τα εξής αυτοκίνητα:

Αudi A4

BMW σειρά 7

Jaguar XE

Mazda MX 5

Opel Astra

Skoda Superb

Volvo XC90

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 29 Φεβρουαρίου σε πανηγυρική τελετή στο πλαίσιο του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Για να συμμετέχει ένα μοντέλο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Car Of The Year θα πρέπει να έχει λανσαριστεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες, να πρόκειται για πραγματικά νέο αυτοκίνητο και όχι για κάποιο λίφτινγκ ή πρόσθετη έκδοση ενός ήδη υπάρχοντος. Επίσης θα πρέπει να κυκλοφορεί σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και η ετήσια παραγωγή του να υπερβαίνει τις 5.000 μονάδες.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2015 είχε ψηφιστεί το νέο VW Passat με 340 βαθμούς έναντι του δεύτερου Citroen C4 Cactus με 248 πόντους. Το σώμα των εκλεκτόρων απαρτίζεται από έγκριτους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου, οι οποίοι προέρχονται από 22 χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα εκπροσωπείται σε αυτόν τον υψηλού κύρους διαγωνισμό από τον γνωστό δημοσιογράφο αυτοκινήτου, οδηγό αγώνων και διευθυντή του περιοδικού 4 Τροχοί, Στράτη Χατζηπαναγιώτου.

Εσείς, ποιο από τα επτά θα ψηφίζατε;

Best of internet