Έτοιμο το ηλιακό Ι.Χ. από την Κρήτη (video)

Έτοιμο το ηλιακό Ι.Χ. από την Κρήτη (video)

Έτοιμο το ηλιακό Ι.Χ. από την Κρήτη (video)

Στην παραγωγή με διαδικτυακή συγχρηματοδότηση το πρώτο ελληνικό ηλιακό αυτοκίνητο Sunnyclist με τιμές από 6.500 ευρώ και έως 150 χλμ. αυτονομία.

Μετά από 5 χρόνια σκληρής προσπάθειας για την κατασκευή και εξέλιξη του μοντέλου, η ομάδα μηχανικών από την Κρήτη προχωράει στην παραγωγή του πρώτου ελληνικού ηλιακού αυτοκινήτου. Μάλιστα ξεκίνησε ήδη μία καμπάνια ιδιωτικής χρηματοδότησης μέσω του Διαδικτύου (crowdfunding), με τη βοήθεια της οποίας θα αρχίσει η παραγωγή του οχήματος.

Το ηλιακό αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί σε τρεις εκδόσεις και οι μπαταρίες του θα φορτίζονται εκτός από τα φωτοβολταϊκά πάνελ και από πρίζα, ενώ προβλέπονται και πενταλιέρες για τους αθλητικότερους επιβάτες! Μπορεί να μεταφέρει με άνεση τρεις επιβάτες, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 250 λίτρα και οι τιμές του θα ξεκινούν από 6.500 ευρώ!

Το Sunnyclist City με 540W ισχύ θα προσφέρει αυτονομία 35 χιλιομέτρων, διαθέτει άνετους χώρους και προσφέρει ευκολία στην οδήγηση, ενώ δεν απαιτεί συχνή συντήρηση. Όπως φαίνεται και από τις προδιαγραφές του, εξελίχθηκε κυρίως για σύντομες διαδρομές εντός πόλης.

Το Sunnyclist Traveler με 680W ισχύ διαθέτει αποδοτικότερες φωτοβολταϊκές κυψέλες της Sunpower, χάρη στις οποίες μπορεί να διανύσει μέχρι και 150 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί ενδιάμεσα φόρτιση. Το Traveler είναι η ιδανική λύση για αυτούς που θέλουν να ταξιδεύουν οικολογικά, ενώ θα δίνει δυνατότητα επιλογής δυνατότερης μπαταρίας για μεγαλύτερη αυτονομία.

Το Sunnyclist Hotel φιλοδοξεί να καλύψει οικονομικά και οικολογικά τις ανάγκες μετακίνησης εντός μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Δεν προβλέπεται να πάρει έγκριση τύπου για κυκλοφορία σε δημόσιο δρόμο, αλλά προορίζεται για τη μεταφορά επισκεπτών, προσωπικού, αποσκευών και εμπορευμάτων σε ιδιωτικούς δρόμους και εγκαταστάσεις με ελάχιστο κόστος χρήσης. Η έκδοση Hotel μπορεί να μεταφέρει έως 5 επιβάτες με μία επιπλέον σειρά καθισμάτων στο χώρο αποσκευών.

Να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά, γιατί το αξίζουν οι Κρητικοί μηχανικοί, αλλά και γιατί μία τέτοια μονάδα παραγωγής θα δώσει ανάσα στην τοπική οικονομία!

Best of internet