We Loeb you (video)

Γιώργος Βαρίνος
We Loeb you (video)
Με ένα συγκινητικό video η Citroen αποχαιρετά τον Σεμπαστιέν Λεμπ, τον πιο πετυχημένο οδηγό σε ολόκληρη την ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Όταν το 1998 ο Λεμπ ξεκίνησε να τρέχει στο γαλλικό πρωτάθλημα ράλι με ένα Saxo, κανείς δεν πίστευε ότι ένα περίπου χρόνο μετά θα ξεκινούσε το έπος του μεγαλύτερου οδηγού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από τα πρώτα του βήματα έως και το τελευταίο, ο Γάλλος οδηγός, μαζί με τον συνοδηγό του Ντανιέλ Ελενά, δεν άφησαν ποτέ τη γαλλική εταιρεία και κέρδισαν για αυτή και με αυτή 9 παγκόσμια πρωταθλήματα στη σειρά από το 2004 έως και το 2012. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το ρεκόρ του, καθώς κατέχει πολλά ακόμα όπως αυτά για τις περισσότερες νίκες, τους περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο και τους περισσότερους βαθμούς. Ο επόμενος ρέκορντμαν στο WRC έχει πολύ κόπο, έστω και για να τον πλησιάσει.

Το φαινόμενο του Loeb, που έφερε την ισορροπία στην οδήγηση στο χώμα και ένα νέο τρόπο στησίματος του αυτοκινήτου που μείωνε το θέαμα της υπερστροφής αλλά και τους χρόνους στις ειδικές ταυτόχρονα, θα παραμείνει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια ακόμα. Με την αποχώρησή του από το WRC στο τέλος της σεζόν του 2012, μεταπήδησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού και πάλι με Citroen όπου φέτος αποχώρησε εν νέου, λήγοντας τη συνεργασία του με την εταιρεια. Δεν έφυγε ωστόσο πολύ μακριά, καθώς τον στρατολόγησε η Peugeot για να οδηγήσει το ένα από τα τέσσερα 2008 DKR 2016 με τα οποία θα συμμετάσχει η γαλλική εταιρεία στο μεγαλύτερο αγώνα αντοχής εκτός δρόμου, το ράλι Dakar.

Το ιδιαίτερα συγκινητικό video με την ατμοσφαιρική μουσική των OneRepublic αποτελεί το φόρο τιμής της Citroen σε αυτό τον σπάνιο οδηγό ο οποίος, παρότι ξεκίνησε την καριέρα του σε σχετικά μεγάλη ηλικία, είχε πάντα τον ανταγωνισμό στο αίμα του. Μέχρι τα 21 του χρόνια ο Λεμπ ασχολείτο με την ενόργανη γυμναστική, με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του και χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία μεταπήδησε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ωστόσο είχε τόσο μεγάλο ταλέντο, που ξεχώρισε αμέσως σε όποια κατηγορία και αν αγωνίστηκε και έχτισε το μύθο του μεγαλύτερου οδηγού αγώνων ράλι. We Loeb him.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!