Θυμάστε τη Saab;

Θυμάστε τη Saab;

Θυμάστε τη Saab;

H Saab υπάρχει και μάλιστα σχεδιάζει να επανέλθει στην παραγωγή με μια ηλεκτρική έκδοση του τελευταίου μοντέλου της, του 9-3.

Η ιστορική σουηδική εταιρεία Saab που κατασκεύασε το πρώτο της αυτοκίνητο, το μοντέλο 92 το 1947, πτώχευσε το 2012 και πέρασε στον έλεγχο της National Electric Vehicle Sweden, μια εταιρείας με κύριο μέτοχο την κινεζική National Modern Energy. Η τελευταία έχει έδρα το Πεκίνο και ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα δίκτυα διανομής της και φυσικά ενδιαφέρεται να μπει και στον τομέα της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που στην Κίνα γνωρίζει τεράστια άνθηση.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωσή της, προορίζει τη Saab ως κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων κύρους, με πρώτο το 9-3 που θα παρουσιαστεί το 2017 και από το 2018 η γκάμα θα εμπλουτιστεί με τρία μοντέλα crossover και ένα συμπαγές πεντάθυρο της μικρής – μεσαίας κατηγορίας. Υπενθυμίζουμε ότι και η επίσης σουηδική εταιρεία Volvo διασώθηκε προ ετών χάρη στα κινεζικά κεφάλαια και σήμερα γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία καθώς το 2015 ήταν η χρονιά με τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία της. Να ευχηθούμε να γίνει το ίδιο και με τη Saab, καθώς η εταιρεία έχει μια μεγάλη ιστορία και το όνομά της αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Best of internet