Νέο ηλεκτρικό Ford Focus το 2016

Γιώργος Βαρίνος
Νέο ηλεκτρικό Ford Focus το 2016
Η Ford επιτίθεται στο πεδίο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μεγάλες επενδύσεις, 13 νέα EV μέχρι το 2020 και την παρουσίαση νέου ηλεκτρικού Focus το 2016.

Μπορεί ακόμα ο κινητήρας εσωτερικής καύσης καλά να κρατεί, η Ford όμως υπολογίζει ότι στα επόμενα 10 χρόνια θα χάσει την πρωτοκαθεδρία του. Έτσι επενδύει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη μιας νέας γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων αυτοκινήτων και συγκεκριμένα 13 έως το 2020.

Το πρώτο δείγμα αυτής της γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων Ford θα είναι το νέο Focus EV, που θα διαθέτει κάποια πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως πίνακα οργάνων που θα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του οδηγού και θα παρέχει πληροφορίες για την ενεργειακή κατάσταση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο, μια λειτουργία που την ονομάζει Brake Coach και θα δείχνει στον οδηγό πως θα φρενάρει με τον ενδεδειγμένο τρόπο ώστε να ανακτά τη μέγιστη ενέργεια και τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης στο 80% της χωρητικότητας των μπαταριών σε 30 μόλις λεπτά.

Το νέο Focus EV θα έχει αυτονομία 200 χιλιόμετρα και θα μπορεί να ανακτά τα 160 από αυτά σε μόλις μισή ώρα, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο το λεγόμενο «άγχος της αυτονομίας» του ιδιοκτήτη του. Η Ford δεν ανακοίνωσε περισσότερα στοιχεία για το νέο ηλεκτρικό Focus, πέραν του ότι θα είναι έτοιμο για πώληση στο τέλος του επόμενου χρόνου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!