«Πόλεμος» Έκλεστοουν με Ferrari, Mercedes

Νίκος Τσιώκος
«Πόλεμος» Έκλεστοουν με Ferrari, Mercedes
«Πόλεμο» με τις Ferrari, Mercedes άνοιξε ο Μπέρνι Έκλεστοουν, που τόνισε ότι μπορούν να καταστρέψουν τη Formula1. Πολλά τα «βέλη» και ειρωνεία προς τη Scuderia, που απάντησε. Δεν ασχολούνται οι Γερμανοί.

Στις Ferrari, Mercedes προσπαθεί να τα... ρίξει ο Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος τόνισε πως οι δύο ομάδες μπορούν να καταστρέψουν τη Formula1. Ο ισχυρός άνδρας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού... άνοιξε πόλεμο και μάλιστα τα περισσότερα... βέλη είχαν στόχο τη Scuderia, την οποία ειρωνεύτηκε τονίζοντας πως ό,τι λένε στο Μαρανέλο είναι επειδή υστερούν σε ανταγωνισμό.

«Προσπαθούμε να σώσουμε το άθλημα και αυτοί (Ferrari, Mercedes) προσπαθούν να το σώσουν για το καλό τους. Μπορούμε και πρέπει να φέρουμε την F1 ξανά στον δρόμο που ήταν επειδή είμαστε μία επιχείρηση θεάματος. Είμαστε εκεί για να διασκεδάσουμε το κοινό και όχι ένα σόου για να επιδείξει και να πουλήσει τα αυτοκίνητά της η Mercedes ή η Ferrari. Όταν ο Τότο Βολφ σήκωνε το χέρι και έλεγε ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι στις 26 Δεκεμβρίου, όλοι συμφωνούσαν, το ίδιο και η Ferrari.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγνοήσουμε ό,τι έχει πει και συνεχίζει να λέει η Ferrari και να πούμε: ''Έχετε μία επιλογή, να φύγετε ή να πάτε στα δικαστήρια για να δείτε τι πιστεύουν κι εκεί. Επειδή δεν κάνει τη διαφορά με τους κινητήρες που φτιάχνει βοηθάμε έναν κατασκευαστή, οπότε καταστρέφουμε τη Formula1 εξαιτίας ενός κατασκευαστή, που θα έφευγε όποτε τη βόλευε, όπως οι BMW, Toyota», είπε ο 85χρονος στο BBC.

Πάντως, τα λόγια του δεν πέρασαν απαρατήρητα από τη Ferrari, η οποία είχε την απάντηση αναφέροντας τον στόχο του Έκλεστοουν. «Στόχος του είναι απλά να εξασφαλίσει ότι οι αρχές της διοίκησης (του σπορ) θα εξακολουθούν να τηρούνται στο ακέραιο.

Τα Χριστούγεννα θα είναι 25 Δεκεμβρίου και φέτος και στο μέλλον», έλεγαν κύκλοι της ιταλικής ομάδας. Αντίθετα, στο Μπράκλεϊ δεν... ίδρωσαν ιδιαίτερα τ' αυτιά τους! «Οι τωρινοί τέσσερις κατασκευαστές είναι από τους πιο πιστούς στην ιστορία του αθλήματος», είναι αυτό που λένε στα «ασημί βέλη», που δε θέλησαν να δώσουν άμεση απάντηση.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Ferrari είναι η πιο ιστορική ομάδα της Formula1, καθώς δεν έχει χάσει ούτε Γκραν Πρι από το 1950, και η Mercedes έχει μεγάλη ιστορία στο σπορ, κυρίως ως προμηθεύτρια κινητήρων, αλλά και ως ιδιόκτητη ομάδα, αφού έχει φτάσει τους τέσσερις τίτλους (δύο οδηγών και δύο κατασκευαστών) στην εξαετή παρουσία της, και ο Έκλεστοουν θα έπρεπε να συμμερίζεται την άποψή τους για να βελτιωθεί το... προϊόν και όχι να τις πάει κόντρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!