Τι..μαγειρεύει η «κινέζικη Google»;

Τι..μαγειρεύει η «κινέζικη Google»;

Τι..μαγειρεύει η «κινέζικη Google»;

Ενας διαδικτυακός γίγαντας από την Κίνα δοκιμάζει πιλοτικά δικά του συστήματα αυτόνομης οδήγησης σε περιοχή έξω από το Πεκίνο.

Τη δόξα της Google ζήλεψε η Baidu, που αποτελεί τη μεγαλύτερη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης της Κίνας. Το στέλεχος του ιντερνετικού γίγαντα, Γουάνγκ Τζινγκ, αποκάλυψε στην αμερικανική ‘’Wall Street Journal’’, ότι η κινέζικη εταιρεία εξελίσσει δικά της συστήματα αυτόνομης οδήγησης, για τα οποία μάλιστα έχει προσλάβει τον απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Άντριου Εντζι. Ο συγκεκριμένος επιστήμονας εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στη Google, όπου ήταν υπεύθυνος για την εξέλιξη αυτοεκπαιδευόμενων ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ο Τζινγκ ανέφερε, ότι αυτή την εποχή δοκιμάζονται σε δρόμους υψηλών ταχυτήτων βόρεια του Πεκίνου δύο BMW σειρά 3 GT με εξοπλισμό αυτόνομης οδήγησης. Το επόμενο βήμα θα είναι η δοκιμή τους σε δυσκολότερες καταστάσεις, όπως σε στενούς δρόμους της πόλης και ακολούθως η οδήγηση υπό βροχή ή σε πυκνή χιονόπτωση, κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους αισθητήρες των αυτόνομων οχημάτων.
Το στέλεχος της Baidu υπογράμμισε επίσης, ότι οι απρόβλεπτες συνθήκες κυκλοφορίας στην Κίνα αποτελούν από μόνες τους ένα επιπρόσθετο πρόβλημα. «Η κυκλοφορία στην Κίνα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Πεζοί και ποδηλάτες συμπεριφέρονται εντελώς διαφορετικά από ό,τι στις ΗΠΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζινγκ.
Τα αυτόνομα οχήματα της Google, που δοκιμάζονται από το 2009, φημίζονται για την προσεκτική λειτουργία τους στον δρόμο, ιδιαίτερα μάλιστα όσον αφορά στην προστασία των πεζών και των ποδηλατιστών.

Best of internet