Πετάει η Opel στην Ευρώπη

Γιώργος Βαρίνος
Πετάει η Opel στην Ευρώπη
Με αιχμή του δόρατος την επιτυχία του νέου Astra, η Opel αφήνει πίσω της το 2015 με μια σημαντική αύξηση πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στο διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2015, οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων Opel στην Ευρώπη αυξήθηκαν πάνω από 38.000 μονάδες, ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο οχήματα σύμφωνα με τις προβλέψεις. Μόνο το Νοέμβριο, η Opel κατέγραψε αύξηση πωλήσεων περίπου 9.800 μονάδων. Το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε πάνω από 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 5,89%. Το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου, το μερίδιο αγοράς βελτιώθηκε στο 5,81%.

Η Opel κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της σε περισσότερες από 19 Ευρωπαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων οι Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία και Δανία κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στην Ελλάδα, παραμένει σταθερά στη 2η θέση της κατάταξης των ταξινομήσεων ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων, με μερίδιο αγοράς 9,1%, ενώ παράλληλα λανσάρει το νέο Astra σκοπεύοντας να παραμείνει στην 1η θέση της κατηγορίας, την οποία ήδη κατέχει με το απερχόμενο μοντέλο.

Το νέο Opel Astra ήταν από τους στυλοβάτες της επιτυχίας αν και λανσαρίστηκε στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές μόλις το Νοέμβριο. Μέχρι σήμερα, πάνω από 65.000 παραγγελίες έχουν δοθεί για το καλύτερο Opel όλων των εποχών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!